StoryEditor
Ostalonije bilo spasa

Mladen Matković: Da sam je kojim slučajem uhvatio u ruke, bio bi čisti gol

Piše PSD.
20. listopada 2014. - 19:50
Smije li se uopće bilo što zamjeriti nogometašima Zadra koji su se doslovce do poslednjih minuta dvoboja s Dinamom junački držali, u konačnici su gosti otišli s pobjedom 3:1 u rukama. Presudila je neosporna kvaliteta " modrih", u tomu su složni svi, međutim, malo sportske sreće možda bi se zadarska momčad izvukla s jednim bodom.

- Dinamo je još jednom potvrdio kako je riječ o najboljoj momčadi u Hrvatskoj, iskreno, nadigrali su nas u svemu, iako nam se mora priznati odlučnost kojom smo im se nastojali suprotstaviti. Ali, kvaliteta uvijek ispliva na površinu i toga moramo biti svjsni, ne smijemo očajavati – veli Mladen Matković, vratar Zadra kojem poslije utakmice nije bilo baš svejedno, jer je kod drugoga pogotka, mišljenje je mnogih, morao bolje reagirati. Onda bi se i priča drugačije razvijala...

- Ne bježim od toga da se stekao dojam da je pogodak moje djelo, međutim, bez namjere da se pravdam, želim podsjetiti kako sam dolazio na tu loptu s ciljem da je izbijem s gol crte. Snimka jasno kazuje da sam je kojim slučajem uhvatio u ruke da bi to bio čisti gol. Žao mi je kao i svim igračima koji su iz sebe izvukli posljednji atom snage, mnogi su kasnije imali problema s grčevima. Jer neka se ne zaboravi da smo na drugoj strani imali europsku momčad. I još nešto, imao sam i nekoliko obrana kad su svi vidjeli loptu u golu. Ne pravdam se, samo velim – zaključio je Matković.

Četiri ozlijeđena igrača razlog zašto su Zadrani zadnjih desetak minuta bili s igračem manje, jer je Ćiro prisilno mijenjao na polovici prvoga dijela. Kasnije je pokušao osnažiti napad sa Želimirom Terkešom, potom se ozlijedio Teophilius Solomon i sve kre krenulo nizbrdo. 

I sam Ćiro je priznao nemoć pred naletom Dinama, svjestan kako je pred njim podosta posla, posebica u onom radnom djelu momčadi, odnosni igračima koji drže sredinu terena. Ćiro se na kraju pridržavao za upravljač električnog bicikla kojim se odvezao u svoje boravište, zadarski hotel Kolovare.

DRAŽEN ŽURA

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 03:41