StoryEditor

Medvešćak - Glavni cilj stvoriti stabilnog prvoligaša

Piše PSD.
25. rujna 2008. - 18:13
rgx time: 3.2901763916016E-5

Vaterpolski klub Medveščak iz Zagreba kreće u novu natjecateljsku sezonu s ciljem da za nekoliko godina od sadašnjih juniora stvori stabilnu prvoligašku ekipu, a da bi to mogli postići ove godine smo se pojačali sa šest novih igrača, izjavio je u četvrtak na konferenciji za tisak sportski direktor drugog zagrebačkog vaterpolskog prvoligaša Tino Vegar.

Po njegovim riječima Medveščak bi se u Hrvatskoj ligi mogao boriti za peto mjesto dok bi u Jadranskoj ligi, koja starta, sutra u petak 26. rujna, trebali boriti za osmo mjesto u konkurenciji osam hrvatskih, tri kluba iz Crne Gore i Kopra iz Slovenije.

Trener Medveščaka Davorin Golubić kazao je da je momčad dovođenjem čak šest kvalitetnih pojačanja, od kojih su svakako najpoznatiji iskusni centar Danijel Benić, branič Vlatko Burić te napadač Domagoj Čule, ali su značajna pojačanja i vratar Ivan Barada, branič Ivan Lugović i napadač Zvonimir Škorić.

"U ekipi nemamo ljevaka i to je objektivno veliki hendikep, ali smo zato na svim ostalim pozicijama dobro pokriveni sa kvalitetnim igračima", kazao je Golubić napominjući Medveščak u prva četiri kola ima izuzetno težak raspored, jer je u prvom kolu, u subotu 26. runa, gost kod Mladosti, u 2. kolu na bazen u Utrinama, najvjerojatnije u ponedjeljak u 20,45 sati, dolazi Budvanska Rivijera, u 3. kolu ide se u Šibenik, a u 4. im u goste dolazi dubrovački Jug.

"Mi zapravo i ne znamo pravu snagu naše momčadi, ali znam da smo kvalitetno radili, a Jadranska liga je za sve nepoznanica pa i za nas", zaključio je Golubić.

Po riječima iskusnog glavnog tajnika Medvešćaka Jakova Matošića klub redovito izvršava sve obveze prema trenerima i igračima, a s godišnjim buđetom koji je nešto veći od dva miljuna kuna planiraju se pokriti svi troškovi.

Matošić je najavio i poboljšanje uvjeta rada novinara koji prate VK Medveščak, dok je Tino Vegar s ponosom istaknuo da je Medveščak ove godine od deset mogućih osvojio četiri naslova prvaka u mlađim uzrastima te izrazio uvjerenje da će ovosezonska pojačanja u mnogome pomoći mladim igračima da sa što maje oscilacija prebrode razliku između igranja juniorskog i seniorskog vaterpola.

                                                                                                               (H)

#VKMEDVEšćAK

Izdvojeno