StoryEditor
OstaloSVJETSKI PRVAK POZNAT

Ligety svijet za sebe, Kostelić u debelom zaostatku

Piše PSD.
15. veljače 2013. - 12:06

Sjajni američki skijaš, 28-godišnji Ted Ligety, nezaustavljivo juri prema trećoj medalji na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju, kojem je domaćin austrijski Schladming. Točnije, zadrži li Ligety prvo mjesto koje ima nakon prve veleslalomske vožnje, Ligety će u Schladmingu osvojiti treće zlato. Prije ovog petka najbolji je Ligety bio u super veleslalomu i super-kombinaciji. Kakvu prednost ima nakon prve vožnje veleslaloma, samo ga pad može zaustaviti na putu prema novom najsjanijem odličju.

Ligety je po tko zna koji put u karijeri pokazao da je svijet za sebe u veleslalomu. Najbliže mu je nakon prvog laufa došao Aksel Lund Svindal, ali Norvežanin zaostaje čak sekundu i 30 stotinki! Velika domaća nada, Marcel Hirscher, je tik do Svindala. Za njim zaostaje jednu stotinku, odnosno, za Ligetyjem 1.31 sekundu. U borbu za medalje se još mogu ubaciti četvrti Talijan Manfred Mölgg, peti Nijemac Fritz Dopfer, šesti Talijan Davide Simoncelli.

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić je bio gotovo nezainteresiran na stazi tijekom prvog laufa. Imao je dobar startni broj (9), ali je sustavno pojačavao svoj zaostatak za najboljima. Više od sekunde na prvom prolazu, pa više od dvije na drugom i sve je završilo sa čak četiri sekunde i 47 stotinki slabijim vremenom od Ligety. Za većinom skijaša zaostaje tri sekunde.

Ipak, za Ivicu Kostelića će daleko važnija utrka biti ona u nedjelju, slalom, gdje vjerojatno konkurira za pozicije pri samom vrhu.

ts

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 02:47