StoryEditor
Ostalodruga hnl

Kakva fešta, odmah prvi! Zmijavčani upisali povijesnu pobjedu na svom travnjaku

Piše Braco Ćosić
19. kolovoza 2019. - 13:58

Sve se lijepo poklopilo Zmijavčanima na povijesnoj utakmici u njihovim Zmijavcima. Prekrasno vrijeme, istina nešto malo i prevruće, novoobnovljeni stadion sa oko 1100 gledatelja, i ono najvažnije: prva drugoligaška pobjeda. 

Zaslužena da zasluženija ne može biti. A ruku na srce prije same utakmice u novinarskoj loži i oko nje svašta se govorkalo, onako više iz nekoga straha, ponajprije kod Zmijavčana. E, da je makar 1:0, pa onda dobra je ova Dubrava, imaju dobrog sponzora, doveli su igrače iz Brazila, bit će teško. I sve tako dok momčadi nisu istrčale na teren.

Još kada je predsjednik Dubrave Roko Ivanović džentlemenski donio i dar domaćinima sve je nekako mirisalo na neku ležernost.No, da to ne bude tako pobrinuli su se i uvijek vjerni navijači Croatije, Noćni Jahači. Od prve do posljednje minute nisu prestajali pjevati, bodriti, bubnjati, navijati. I tko onda ne bi duplo više potrčao i zalagao se.

Dr. Todorić sve pogodio

Croatia kažu ima čak osam, devet liječnika i to sve prokušani specijalisti. Svi dakako iz Zmijavaca. Lijepo se izmjenjuju svaku utakmicu, a na ovoj povijesnoj  dežuran je bio poznati dječji kirurg dr. Jakov Jale Todorić.

Kada smo ga prije utakmice pitali što mu je želja i ima li tremu samo je kratko odgovorio. ‘Moj najdraži posao je ovdje taj da nemam posla i da Croatia pobijedi.’ I dr. Todorić pogodio. Samo je jednom utrčao na teren pred kraj utakmice više onako da pregleda svoga igrača i odmori ga minutu, nego što bi imao posla.

A utakmica, rekli bismo prava drugoligaška. Croatia je od prve do posljednje minute kontrolirala igru.Trener Krešimir Režić majstorski je postavio igru, a svi njegovi igrači izvršili su 100 posto njegove zamisli.U početku pusti goste da igraju do tridesetak metara i onda presing, oduzimanje lopte i brza transformacija u napad. Nema što, u nekim trenucima igra Croatije bolja  je od pola naših prvoligaških momčadi.

A zgodici? Trideset i treća minuta, dubinska lopta, kapetan domaćih Tomislav Gudelj robusno ulazi u šesnaesterac i biva srušen.Glavi sudac pogledava, no bliži događaju njegov pomoćnih autoritativno daje znak da je penal. Siguran realizator Mijo Šabić, precizan kao i njegov otac dok je igrao.

Gosti suzdržani

Prije penala još par čistih zicera za Croatiju, a Dubrava Tim Kabel u prvih 45 minuta bez udarca na gol Zmijavčana.

Drugo poluvrijeme slično kao i prvo. Nešto aktivnija Dubrava, no presing Zmijavčana donosi tri stopostotne prilike. Da je do 70. minute bilo 3:0 ništa čudno. I onda 77. minuta, slobodan udarac. Mijo Šabić gađa desni kut, golman gostiju odbija loptu, a majstor Ante Ćapin potvrđuje tri boda. Zasluženo. Bravo Zmijavčani. 

 

Croatia - Dubrava Tim Kabel 2:0 (1:0)

Zmijavci - Športski centar Marijan Šuto-Mrma. Gledatelja oko 1100. Sudac Ivan Čužić  (Velika Gorica ) 7.

Strijelci:  1:0 Mijo Šabić (33-11m), 2:0  Ćapin (77).

Najbolji igrač Mijo Šabić (Croatia).

Croatia: Vugdelija (-), Bešlić (7), Šalinović (7,5), Serdarušić (7)(od 60. Marijan Šuto 7), Ante Šuto (7,5) (od 70. Ćapin 7,5) Tomislav Gudelj (7,5) (od 88. Ivan Šabić -), Mijo Šabić  (8), Lianos-Lohinski (7), Begić (7,5), Bauk (7,5), Mikulić (7).

Dubrava Tim Kabel: Mustapić (6), Alghoul (6), Juranović (6), El-Saleh (6), Tolić (6)(od 70. Đaferović 5,5), Boršić (6), Bosnar (5,5) (od 46. Kelemen 6), Glasnović (6)(od 55. Santos Rodrigus 6), Cerovec (5,5),Oliveira Cruz (6).

#DRUGA HNL#CROATIA ZMIJAVCI

Izdvojeno

01. srpanj 2020 02:58