StoryEditor
Ostalo'plazo ga je demolira'

Kakav podvig Antonija Plazibata! Solinjanin srušio Diva iz Slovačke za pobjedu karijere, spektakularan meč dugo će se prepričavati

Piše Marko Bilić
13. listopada 2019. - 00:05
plazibat

Kakav podvig Antonija Plazibata! Najbolji hrvatski kickboksač pobijedio je u Dusseldorfu Tomasa Moznyja, petog najboljeg teškaša svijeta po Gloryju, najprestižnije svjetske promocije ovoga sporta, i tako otvorio vrata za napad na sam svjetski vrh! 

Spektakularan meč još će se dugo prepričavati među ljubiteljima borilačkih sportova, pogotovo među Antonijevim navijačima koji su svi zajedno gledali TV prijenos i navijali u kafiću na Firulama.

- Teško je borbu ukratko prepričati, to se mora vidjeti – uzbuđen je nakon velike pobjede bio Matini Sršen iz BK Marjan kojega je Plazibat član.

- Slovak je dobija prvu rundu, a onda ga je Plazo demolira u zadnje dvije. Tri puta ga je bacija!  

To bi bilo u najkraćem. A išlo je ovako:

PRVA RUNDA: Plazibat je, prema najavama i očekivanjima, napao, tražio otvorenu borbu, ali ga je Mozny zaustavio preciznijim udarcima, tehnički savršenim. Ode runda na stranu Slovaka. 

DRUGA RUNDA: Opet kreće Plazibat, napada, Mozny pada prvi put (kroše), pada i drugi put... Sudac u ringu broji Slovaku u dva  navrata, jednom ga je Antonio zamalo izbacio iz ringa!

TREĆA RUNDA: Slovak se pribrao, 202 centimetra i 116,7 kilograma su njegovi gabariti, može taj podnijeti udarce... Ali mu ni to nije donijelo spas. Opet ga Plazibat ruši, sve ručnim tehnikama. Uglavnom krošeima i ponekim aperkatom, činilo se da je Mozny definitivno poražen...

Međutim, vratio se Slovak, ipak je on svjetski vrh, uspio čak uzvratiti Plazibatu par udaraca, vrlo opasnih, no pobjeda je jednoglasnom odlukom sudaca otišla – Hrvatu!

Mozny je "Div iz Slovačke", tako ga zovu, ali mu ni deset centimetara i kilograma viška u odnosu na Plazibata nisu pomogli.

Pravi div je iz Solina! Kakva pobjeda, bravo Antonio! GLory slavi Antonija Plazibata!

#ANTONIO PLAZIBAT

Izdvojeno

09. srpanj 2020 17:56