StoryEditor

Joško Vlašić: Blanki ne pada forma, vrhunac tek dolazi!

Piše PSD.
20. srpnja 2008. - 17:04
Ipak, maleni znakovi umora su se polako počeli pokazivati, iako i dalje pobjeđuje bez problema. Kako je sama priznala nije bila previše zadovoljna zadnjim ostvarenim visinama

 / Paun PAUNOVIĆ / CROPIX
Niz nepobjedivosti Blanke Vlašić traje već 33 pobjede, a na svjetskoj prvakinji u skoku u vis ne vidi se kako ih se nasitila. Ipak, maleni znakovi umora su se polako počeli pokazivati, iako i tada pobjeđuje bez problema. Kako je sama priznala nije bila previše zadovoljna zadnjim ostvarenim visinama, činjenica stoji da je i tada pobijedila konkurenciju koja joj nije mogla ništa.

U Rimu je najbolja hrvatska atletičarka išla preko dva metra, dok je preksinoć u Parizu preskočila 201 centimetar. To su joj u zadnje vrijeme najniže visine preko kojih je išla, te se postavlja pitanje je li forma vlasnice najduljeg aktualnog niza pobjeda u blagom padu?

- Forma nije tako lako promjenljiva, kada se dođe u nju, onda su moguće malene varijacije, ali govoriti o nekakvom padu nema smisla - pojasnio je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

- Ona traje, i ovi zadnji rezultati nalaze se u prihvatljivim okvirima. Što kažem uvjetno, budući da sama Blanka nije previše zadovoljna njima, no nastavak pobjedničkog niza s pobjedama preko dva metra na mitinzima Zlatne lige protiv jake konkurencije je velika stvar. S vremenom su se neke stvari promijenile kod Blanke.

Visoki kriteriji

- Prije je bila zadovoljna s preskočenih dva metra, no danas se zna dogoditi da to ne bude slučaj. Ono što je prije bilo 200, danas su za Blanku visine od 203, 204 i 205 centimetara. Podigla je letvicu svojih očekivanja, što po meni i nije pošteno prema njoj samoj. Ali, s druge strane bez toga Blanka sigurno ne bila toliko dobra - kazao je Vlašić.

Ima li prostora za napredak i više visine?
- Ima. Blanka još nije dosegla svoj vrhunac, svoj “peak”. Ovosezonska natjecanja na otvorenom je odradila bez superkompezacije, a umor joj se prišuljao zadnjih nekoliko nastupa. Pazite, raspored je vrlo gust, i pravu priliku za kvalitetan odmor dobit će prije Olimpijskih igara gdje će forma biti onakva kakvu želimo, optimalna za taj nivo natjecanja.

Prije Igara Splićanki slijede dva natjecanja. Prvo je na rasporedu Super Grand Prix u Stockholmu (22. srpnja), a zatim i onaj u Londonu (25. srpnja).

- Bilo bi mi draže da Blanka poluči dobar rezultat u Londonu, nakon toga nema ništa što bi je omelo do Igara, a donijelo bi joj dodatnu dozu samopouzdanja. Ali, opet, Stockholm joj puno više odgovara. Nekako očekujem da bi mogla ići preko 203, 204, 205 centimetara jer znam da nju te visine zadovoljile prije Pekinga - zaključio je Vlašić.

#BLANKAVLAŠIĆ

Izdvojeno

09. srpanj 2020 08:46