StoryEditor
Ostalodomaćin iskoristio prednost

Jadran poražen od Mladosti u polufinalu

20. travnja 2019. - 00:24
mladost_jadran21-190419

Mladost je dobila ove sezone i drugo polufinale protiv splitskog Jadrana. Prvo je bila bolja u Kupu Hrvatske na peterce kad se igralo u Gružu. Sad je kod kuće na završnom turniru Regionalne lige sve riješila u četiri četvrtine. Jadran je prije samo šest dana dobio na Savi Mladost za bodove u skupini europske Lige prvaka. Ovaj put nije uspio.

Nakon utakmice dosta se pričalo o isključenju Anđela Šetke s pravom zamjene sredinom druge četvrtine pri rezultatu 3:2 za Mladost. Domaćin je bio izborio peterac, kojeg nije realizirao Miloš Ćuk (zatresao je okvir gola), a u tom trenutku oglasio se sudac Siniša Matijašević te pokazao kako je kapetan Jadrana smetao prilikom izvođenja peterca. Televizijska snimka je pokazala kako nije bilo nikakvog kontakta, ali sudac je branio odluku kako je Šetka ušao u prostor izvođaču peterca. Međutim, nije ponovio peterac. Domaćin je pak realizirao odmah to isključenje Šetke te poveo sa 4:2 (Antonio Petković).

Jadran je bez Šetke pokušao. Početkom treće četvrtine s dva pogotka u nizu stigao je na pogodak zaostatka. Međutim, Ivan Marcelić je nizao obrane na golu Mladosti. Momčad Ivana Asića je realizirala samo četiri od čak šesnaest igrača više, a kad je tako onda nitko na kraju nitko nije doveo u pitanje pobjedu Mladosti, niti se vraćao na trenutak kad je isključen Šetka. Asić je čestitao Mladosti na pobjedi. BZoran Bajić se okrenuo finalu i Jugu.

HAVK Mladost – Jadran Split 11:7

ZAGREB Bazen na Savi.

Gledatelja 250.

Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Siniša Matijašević (Herceg Novi).

MLADOST: Marcelić (14 obrana), Radu (2), Miloš (1), Čagalj, Ćuk (2), A. Petković (3), Anzulović, Lazić, L. Bajić, Biljaka (1), Buljubašić (1), Fabris, Jurlina, Herceg (1). Trener: Zoran Bajić.

SPLIT: Anić (9 obrana), Kunac (1), Zović, Krapić (1), Čondić, Pejković, Power, Popović, Visković, Milardović (3), Šetka, Kovačić (1), M. Podrug, Delić (1). Trener: Ivan Asić.

Igrač više: HAVK Mladost 8/5, Jadran Split 16/4
Peterci: HAVK Mladost 2/0, Jadran Split –
Četvrtine: 2:1, 3:1, 4:3, 2:2.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 23:32