StoryEditor
Ostalonaša kladivašica četvrta u Stuttgartu

Ivana Brkljačić: Idem na pretrage otkriti što mi je!

Piše PSD.
13. rujna 2008. - 21:00
rgx time: 3.3855438232422E-5

Ivana Brkljačić je osvojila četvrto mjesto na Svjetskom atletskom finalu u Stuttgartu bacivši kladivo do okruglih 70 metara. To joj je uspjelo iz prve, a njaviše se u zadnjem pokušaju opet približila spomenutoj daljini.
Hrvatska atletičarka je ujedno osvojila i novčani iznos u visini od sedam tisuća dolara.

Najdalje je bacila Kubanka Yipsi Moreno(74.09 metara).

Prvi pokušaj hrvatske kladivašice bio je poprilično dobar. Bacila je kladivo koje je potom sletjelo točno na 70 metara što ju je postavilo na drugo mjesto, najbolje u prvoj seriji bacila je Moreno čije je kladivo sletjelo na 73.99 metara.

Nije ni drugo bacanje bilo loše, sprava je sletjela na malo manje od 70 metara, ali je prije toga udarila u zaštitnu mrežu i izgubila silinu. Zbog toga je Ivana prestupila.

Nakon dva pokušaja je pala na treće mjesto budući da je Martina Hrasnova iz druge bacila šest centimetara više od hrvatske atletičarke.

Prosjek je Ivani padao sa daljnjim bacanjima, treći pokušaj je sletio na 67.87 metara, dok je zadnji bio bolji za malo manje od dva metra

- Iznimno sam zadovoljna postignutim. Lijepo je sezonu završiti hicem preko 70 metara. Nije loše biti četvrti u ovako jakoj konkurenciji, lijepo je biti među njima . kazala je dobro raspoložena Ivana u miks zoni.

-Da je barem ovako bilo u Pekingu – kazala je potom sjetno.

Hrvatska atletičarka je ujedno osvojila i novčani iznos u visini od sedam tisuća dolara. Najdalje je bacila Kubanka Yipsi Moreno(74.09 metara).

- U prvoj sam seriji bacila nešto laganije, tek onako da osjetim bacalište – pojasnila je Ivana.

- Nije ni drugo bacanje bilo loše, sprava je sletjela na malo manje od 70 metara, ali je prije toga udarila u zaštitnu mrežu i izgubila silinu.

- Jedino prvi i zadnji hitac mi nisu zakačili mrežu. Drugoga sam išla poprilično jako baciti, no on je najviše zapeo. To je dobro, daljna je ok. Ona je jasan pokazatelj kako sam u Pekingu bila u dobroj formi. Od tada nisam ništa radila budući da sam bila bolesna, i opet sam dobro bacila – kazala je hrvatska atletska rekorderka, i nadodala:

- U utorak idem obaviti ama baš sve pretrage koje mogu. Moram vidjeti što mi je, zašto se ovako često razboljevam – dovršila je Ivana.

                                                                                                 vlado ozretić

Izdvojeno