StoryEditor
Ostalostrunjača zove

Ima nade za svjetlu budućnost: mladi splitski hrvači s državnog prvenstva donijeli dva zlata i jednu broncu

Piše PSD
31. listopada 2018. - 15:38
IMG_0278

Hrvački klub Split angažirano je krenuo s radom u mlađim kategorijama i na državnom prvenstvu održanom na zagrebačkoj Pešćenici pokazali su se i prvi rezultati. Na prvenstvu za starije djevojčice i dječake početnike slobodnim načinom je nastupilo 251 dječaka i djevojčica iz svih hrvatskih klubova. Split je nastupio sa šest dječaka i jednom djevojčicom koji su ostvarili odličan rezultat osvojivši 2 zlatna i 1 brončano odličje.

Na pobjednički tron zasjeli su Nenad Gerželj i Franko Preković u svojim težinskim kategorijama u uzrasnoj kategoriji starijih dječaka početnika dok je Luca Glavinić u uzrasnoj kategoriji starijih djevojčica početnica osvojila 3. mjesto. Zahvaljujući dvama zlatnim odličjima HK Split u poretku klubova u uzrasnoj kategoriji starijih dječaka početnika zauzeo je 2. mjesto od ukupno 17 klubova koji su imali predstavnike u toj kategoriji.

Vrlo dobre borbe su pružili i na korak od medalje ostali naši clanovi, Roko Kostelac, Luka Serdarević, Borna Perkov i Marin Jurić. Odličja su smjernice vodstvu kluba da klub ide u dobrome smjeru te da unatoč dugom periodu stagnacije hrvanje nalazi svoje "mjesto pod zvijezdama" i u Gradu pod Marjanom.

Zbog nedostatka termina u hrvačkoj dvorani u ŠC "Bazeni Poljud", naši stariji dječaci i kadeti treninge pohode svaki drugi tjedan, stoga ovaj razultat ima još veću vrijednost i dokaz je da bi stvaranjem boljih uvjeta rada i rezultati postajali sve bolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 07:36