StoryEditor

IAAF Grand Prix Zagreb 2008. nikada nije došao u pitanje

Piše PSD.
2. rujna 2008. - 14:54

Održavanje međunarodnog IAAF atletskog mitinga u Zagrebu nikada nije došlo u pitanje, a održat će se i sljedeće godine, kada ćemo morati u potpunosti obnoviti atletsku stazu na ŠRC Mladosti, istaknuo je u utorak član zagrebačkog Poglavarstva za kulturu i sport Duško Ljuština.

Direktor mitinga Velimir Bašić najavio je da će se 9. rujna u Zagrebu okupiti svjetska atletska elita, a udarne discipline bit će ženski skok u vis, kladivo i utrka na 100m.

Najveća konkurencija očekuje se u skoku vis gdje će se svjetskoj prvakinji Blanki Vlašić suprostaviti brončana sa OI u Pekingu Ana Čičerova, Amerikanka Chaunte Howard, te Kazahstanka Marina Aitova.

Organizatori su, najviše misleći na tu disciplinu, osigurali i posebni nagradni fond od 30 tisuća eura za svjetski rekord.

U ženskom bacanju kladiva dolazak su potvrdile olimpijska pobjednica Aksana Miankova, svjetska prvakinja Betty Heidler, Slovakinja Martina Danišova, Bjeloruskinja Darija Pčelnik, te Francuskinja Manuela Montebrun.

Njima će se suprostaviti naše olimpijke Ivana Brkljačić i Sanja Gavrilović.

U "stotki" će najveće zvijezde biti Jamajćanka Veronica Campbell Brown, olimpijska prvakinja na 200m, te Amerikanka Torri Edwards.

Po riječima izvršnog direktora mitinga Željka Grabušića, program na Savi započet će u 15 sati bacanjem koplja u kojem će nastupiti samo hrvatski atletičari, a završit će muškim kladivom gdje će nastupiti olimpijski prvak Slovenac Primož Kozmus

Zamjenik pročelnika za sport u gradu Zagrebu Boško Lozica najavio je da će se za miting montirati dodatnih tri tisuće sjedećih mjesta, te da će ulaznice za sve sektore biti besplatne, ali će se prethodno morati podići u prostorijama Zagrebačkog sportskog saveza i Atletskog saveza Hrvatske.

Očekuje se da će unatoč tv-prijenosu na Savu doći od pet do šest tisuća gledatelja, a veliki broj posjetitelja najavljen je iz Slovenije.

                                                                                                                        (H)

Izdvojeno

12. srpanj 2020 06:02