StoryEditor
Ostalopetnaestica

Hrvatske reprezentativke ubilježile su važnu pobjedu nad iskusnijim suparnicama iz nizozemskog Utrechta

Piše Sport SD
10. svibnja 2022. - 16:34

Ugodno iznenađenje priredile su predstavnice Hrvatske u prijateljskom susretu sa studenticama Utrechta. U svom prvom susretu u Ragbiju XV pod vodstvom trenera Tonča Buzova upisale su vrijednu i zasluženu pobjedu protiv iskusnijih protivnica. Naše djevojke koje u domaćem prvenstvu i Kup natjecanju već niz godina igraju Ragbi 7 vrlo dobro su se snašle u standardnoj „petnaestici“.

Iako sa samo nekoliko treninga prilagodbe na Ragbi XV naše djevojke izuzev prvih nekoliko minuta odigrale su vrlo hrabro, požrtvovno i prilično kvalitetno veći dio susreta protiv u ovoj vrsti ragbija uigranijih i iskusnijih protivnica iz Utrechta.

Sami početak susreta pripao je očekivano gošćama. Naše cure solidne u čuvanju posjeda lopte ali zbog pomanjkanja uigranosti kasnile su u tranziciji iz napada u obranu. Iskusne gošće uočivši problem preslagivanja kod naših igračica nakon nekoliko odigranih faza i promjena strana napada uspijevaju stvoriti višak za Mere van Lampen koja već u 4. minuti postiže zgoditak za vodstvo gošći iz Nizozemske 0:5.

Hrvatska klupa promptno reagira sa savjetima i djevojke u kockastim majicama u nastavku susreta djeluju mnogo bolje, povezanije i odlučnije. Već nakon desetak minuta snažna i odvažna Nika Dedić uspijeva probiti obranu studentica iz Utrechta postiže zgoditak kojeg pretvara Sara Buratović za vodstvo Hrvatske 7:5. Postignuti zgoditak digao je moral hrvatskim djevojkama koje sada mnogo slobodnije i s više odlučnosti ulaze u svaki duel.

U 20. minuti susreta naše djevojke još jednom pripremaju priliku za Niku Dedić koja po drugi put vješto i odlučno pronalazi put do prostora zgoditka Nizozemki. Zgoditak Nike Dedić uz još jedno uspješno pretvaranje Sare Buratović za vodstvo Hrvatske 14:5. Pred sam kraj prvog poluvremena gošće uzvraćaju preko Lilian Ploeger koja ujedno i pretvara za 14:12.

U nastavku susreta gledamo još hrabriju, odlučniju igru hrvatskih djevojaka. Sad već svjesne svojih mogućnosti igraju brže, jednostavnije te kudikamo povezanije na terenu. Do izražaja sve više dolazi njihova individualna tehnika i vještina stečena na Ragbi 7 utakmicama. Snažne u igri „1 na 1“ uz pravovremenu podršku naše djevojke dominirale su u drugom poluvremenu. Čvrstom i discipliniranom obranom ostavljaju zatečene gošće bez postignutog poena u drugom poluvremenu.

U napadu naše djevojke vješto čuvajući posjed lopte strpljivo i uporno su iscrpljivale protivnice konstantnim pritiskom na zadnju liniju obrane. Iskusna Petra Drušković, čvrsta i snažna u kontakt igri, dvaput uspijeva probiti obranu gostujućih igračica i upisati novih 10 poena za Hrvatsku. Na kraju lijepih 24:12 za Hrvatsku.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 06:23