StoryEditor
Ostalo15. rujna

Hanžekovićev Memorijal ide dalje: ove godine slavi 70. rođendan, kao jedan od najdugovječnijih atletskih mitinga u svijetu

Piše Hina
8. travnja 2020. - 16:19
Tomislav Kristo/HANZA MEDIA

Premda je u ovom trenutku teško predvidjeti što donosi budućnost, organizatori zagrebačkog međunarodnog atletskog mitinga poručili su kako nastavljaju s organizacijom jubilarnog, 70. Hanžekovićevog Memorijala koji bi se trebao održati 15. rujna na stadionu Mladosti uz Savu.

"Trenutno ne možemo znati što nam budućnost donosi, ali ćemo i dalje pratiti upute našeg Stožera, misliti na sigurnost publike i natjecatelja i u nadi da će sve ovo brzo proći, nastavljamo s organizacijom jubilarnog, 70. Hanžekovićevog Memorijala," poručili su iz Organizacijskog odbora.

Hanžekovićev Memorijal ove godine slavi svoj 70. rođendan, kao jedan od najdugovječnijih atletskih mitinga u svijetu.

"Tradicija traje od 1951. godine, a Hanžekovićem Memorijal je u posljednjih 70 godina preživio brojne krize, prirodne katastrofe, a tradicija je ostala neprekinuta i za vrijeme Domovinskog rata.," dodali su.

Od ove godine "Hanžek" je uvršten u Zlatnu kategoriju Continental Toura.

Uz redizajniranu Dijamantnu ligu Međunarodna atletska federacija je uvela i seriju mitinga World Athletics Continental Tour, s tri razine mitinga Zlatni, Srebrni i Brončani - čiji je status određen kvalitetom natjecanja i nagradnim novcem u ponudi. Popularni Hanžek je uvršten u najprestižniju zlatnu razinu.

Uz Hanžekovićev memorijal koji će se iduće godine održati 15. rujna, u "Gold Level" World Athletics Continental Toura su i Tokio, Nairobi, Nanjing, Ostrava, Hengelo, Turku, Kingston, Szekesfehervar i Silesia.

Nažalost, zbog koronavirusa prvih sedam mitinga je otkazano, a za sada su 'preživjeli' Memorijal Gyulai Istvan u Szekesfehervaru (7. srpnja), Memorijal Kamila Skolimowska u Silesiji (6. rujna), te Memorijal Borisa Hanžekovića.

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 19:46