StoryEditorOCM
Ostalotrener cityja

Guardiola o tragediji u Ateni: ‘Huligani su problem društva, oni na vlasti kradu i svima otežavaju situaciju‘

Piše Sport SD
17. kolovoza 2023. - 07:12

Manchester City je u srijedu nakon lutrije jedanaesteraca slavio protiv Seville i osvojio europski Superkup. Nezaobilazna tema bila je i tragedija koja je potresla nogometni svijet kada je prije tjedan dana u neredima u Ateni poginuo 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris - pišu Sportske novosti.

Trener Cityja Pep Guardiola se osvrnuo na tragičan događaj i ponudio svoje mišljenje o svemu. On kaže kako je to problem društva u cjelini.

- To je problem društva, a ne nogometa. Rasizam nije nogometni problem, nego problem društva. Rasizam i nasilje su posvuda zato što je prevelika razlika između bogatih i siromašnih. Nema srednje klase da izbalansira stanje. Nejednakosti stvaraju probleme. Pola planeta umire od gladi, pola od kolesterola - rekao je Guardiola pa dodao:

- To što se dogodilo u Grčkoj se događa i u drugim državama. To je pitanje kulture i educiranosti. Učitelji bi trebali biti bilje plaćeni, kao i oni koji rade u zdravstvenom sektoru, no to nije tako. Oni koji su na vlasti kradu i svima otežavaju situaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:29