StoryEditorOCM
Ostalonove informacije

Grci otkrivaju, na granici policija nije našla ništa sumnjivo, sada je jasno gdje su se navijači ‘naoružali‘

Piše Sport SD
11. kolovoza 2023. - 12:22

Neprestano izlaze novi detalji o svemu što se događalo u ponedjeljak u Ateni, a u kojem je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris. Grčki mediji istražuju kako se moglo dogoditi da navijači iz Hrvatske neometano dođu do grčke prijestolnice gdje su pokrenuli divljački napad - pišu Sportske novosti.

Grčki portal NewsBomb objavio je dokument kojeg su u Atenu poslali policajci s graničkog prijelaza Kakavia na kojem je većina navijača ušla u Grčku. Tamošnji policajci su odmah, po primjećivanju neobično velikog broja automobila s mladim Hrvatima na granici, o svemu obavijestili Atenu i tražili dodatne instrukcije.

NewsBomb donosi kako su u Kakaviji dobili usmene instrukcije da obave detaljni pregled vozila te, ako u njima ne nađu ništa sumnjivo, puste Hrvate da normalno uđu u Grčku. To su i napravili, a tim pregledima nije nađeno ništa što bi policajcima bilo sumnjivo te su pustili vozila.

Nakon ovog saznanja jasno je kako su huligani sve palice i drugo oružje koje su koristili pri napadu na AEK-ove navijače nabavili u Grčkoj, bilo da su ih na neki način ranije poslali u tu državu, bilo da su ih dobili od svojih pomagača, navijača Panathinaikosa, donosi NewsBomb.

Iz Atene nakon toga nisu više kontaktirali policiju u Kakaviji sljedećih nekoliko satu, a tek onda su sve policijske postaje u zapadnom dijelu Grčke dobili obavijest kako je u prolazu veliki broj automobila s hrvatskim državljanima te da se mora paziti na bilo kakve obavijesti. Do tada su navijači prešli veliki put prema Ateni gdje je policija također odradila loš posao.

Dokumente koje je objavio NewsBomb pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:19