StoryEditorOCM
OstaloKAZANJ

EP judo: poraz Tihee Topolovec

Piše (H)
21. travnja 2016. - 18:01
Tihea Topolovec

Hrvatska judoka u kategoriji do 52 kg Tihea Topolovec nije uspjela proći prvi krug natjecanja na Europskom prvenstvu koje je u četvrtak započelo u ruskom Kazanju.

Bivša kadetska viceprvakinja svijeta poražena je ipponom od Ukrajinke Oleksandre Starkove koja je potom na isti način izgubila od Kosovarke Majlinde Kelmendi, ponajbolje svjetske judašice u posljednje dvije godine.

Bio je to prvi nastup hrvatskih predstavnika na EP-u u Kazanju, gdje će u petak na tatami izaći hrvatska olimpijska Marijana Mišković Hasanbegović i Andrea Đaković, obje u kategoriji do 63 kg. Mišković Hasanbegović pokušava izboriti mjesto u olimpijskom turniru, za što se boduje i nastup na EP-u, a prva suparnica joj je Nizozemka Franssen od koje je poražena na posljednjem SP-u. Đaković će se boriti s Francuskinjom Loko koja nastupa pod belgijskom zastavom.

Glavni hrvatski aduti u Kazanju će na tatami u subotu: aktualna juniorska prvakinja svijeta Brigita Matić te Ivana Maranić u kategoriji do 78 kg; viceprvakinja Europe do 23 godine Ivana Šutalo u kategoriji iznad 78 kg te Zlatko Kumrić viceprvak Europe do 23 godine u kategoriji do 100 kg, koji se bori za nastup na OI.

Brigitu Matić u 1. kolu čeka Francuskinja Tcheumeo, a Ivanu Maranić Britanka Powell. Ivana Šutalo će se boriti protiv Bjeloruskinje Sluckaje, a Kumrića čeka Moldavac Tachii.

U nedjelju će se u ekipnom dijelu natjecanja boriti perspektivna ženska hrvatska reprezentacija koja će, nažalost, biti u oslabljenom sastavu, jer se zbog ozljede ramena u Kazanju ne natječe Barbara Matić koja je već osigurala olimpijsku vizu u kategoriji do 70 kg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2022 18:15