StoryEditor
Ostalogimnastika

Dobro otvaranje natjecanja: Tijana Tkalčec 11. u preskoku na Svjetskom kupu u Bakuu

14. ožujka 2019. - 17:59
gimnastika39-251117

Hrvatska gimnastičarka Tijana Tkalčec osvojila je 11. mjesto u preskoku u kvalifikacijama održanim u četvrtak na Svjetskom kupu u Bakuu, a u petak će se za mjesto u finalu boriti Ana Đerek na gredi i parteru, Tin Srbić na preči te Robert Seligman i Filip Ude na konju s hvataljkama. 

Prvi ovosezonski turnir Tijani Tkalčec nije donio nastavak fantastičnog niza iz prošle sezone kada je na svakom Svjetskom kupu na kojemu se natjecala ušla u finale te potom osvojila peto mjesto. U Bakuu je Tijana s ukupnom ocjenom 13.383 osvojila 11. mjesto.

Prvi skok Tkalčec je izvela nešto bolje te je on ocijenjen s 13.500 bodova, dok joj je za drugi pripala ocjena 13.266.

- Svjesna sam kako za finale ipak trebam skakati jače skokove. S obzirom na to da su ovdje cure koje su osvajale medalje na svjetskim i europskim prvenstvima, mogu biti zadovoljna svojim današnjim nastupom - izjavila je Tkalčec nakon nastupa u Bakuu.

Prvo mjesto u kvalifikacijama preskoka zauzela je Amerikanka Jade Carey (14.700). Drugoplasirana je bila Meksikanka Alexa Moreno (14.533), a trećeplasirana Indijka Dipa Karmakar (14.299).

S obzirom na to da se Tkalčec u Baku zaputila nakon dva tjedna bolovanja, ovo natjecanje samo je zagrijavanje za nadolazeći Svjetski kup u Dohi te Europsko prvenstvo koje će za mjesec dana biti održano u poljskom Szczecinu.

U petak će u kvalifikacijama nastupiti veći dio hrvatske reprezentacije. Na konju s hvataljkama svoj će prolazak u finale tražiti Robert Seligman i Filip Ude, na preči će to pokušati ugrabiti Tin Srbić, dok će Ana Đerek nastupiti na gredi i na parteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 23:30