StoryEditor
Ostalostolni tenis

Dobar ždrijeb: Primorcu nema Kineza na vidiku

Piše PSD.
11. kolovoza 2008. - 23:52

Ždrijeb pojedinačnog stolnoteniskog turnira na Olimpijskim igrama u Pekingu pomazio je hrvatskog veterana Zorana Primorca. U vatru kreće u drugome kolu gdje čeka boljeg iz susreta Roberta Gardosa iz Austrije i Korejanca Ri Chol Guka.

- Za Primorca je ždrijeb uistinu bio dobar jer do polufinala ne susreće niti jednog kineskog tenisača. Vrlo je opasan i svakoga može pobijediti na ovome turniru – rekao je trener Borislav Baniček, te dodao:

- Zoran ima dobre izlgede da se plasira barem do četvrtfinala. Tan Ruiwu također će prvi meč odigrati u drugom kolu, a protivnik će mu biti netko iz kvalifikacija. No u eventualnom trećem kolu čeka ga težak posao protiv desetog nositelja, Singapurca Gao Ninga, a prođe li dalje protiv osmog nositelja Li Chinga (Hong Kong).

Andrea Bakula u kvalifikacijama će igrati protiv Meksikanke Yadire Silve. U prvome kolu Sandra Paović čeka bolju iz dvoboja Lay Jian Fang (Australija) – Neha Aggarwal (Indija).

Tamara Boroš uključuje se u drugome kolu i igrat će protiv pobjednice dvoboja Nikoleta Stefanova (Italija) – Oksana Fadejeva (Rusija). Pojedinačni turnir počinje ženskim kvalifikacijama 18. kolovoza. Već sutra počinje momčadski turnir.

Hrvatska ženska reprezentacija (Tamara Boroš, Sandra Paović, Kornelija Vajda i Andrea Bakula) igrat će u 4 sata po hrvatskome vremenu protiv Kine, a u 13.30 sati protiv Austrije.

Muškarci (Zoran Primorac, Tan Ruiwu, Ronald Ređep i Andrej Gaćina) će odigrati samo jedan meč, u 8.30 protiv Njemačke.

PERO SMOLČIĆ


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2022 07:28