StoryEditor
Ostaloslavodobitnici sportskog imena dalmacije

Bijač: Nadam se da se vidimo i dogodine, učinit ćemo sve da obranimo priznanje

2. veljače 2018. - 18:15

Drugu godinu zaredom titula najbolje momčadi Dalmacije pripala je vaterpolistima Juga CO. U 2017. Dubrovčani su osvojili prvenstvo, kup, regionalnu ligu te su igrali finale Lige prvaka.

U ime "gospara" nagradu je primio kapetan i najbolji vaterpolist Europe po izboru LEN-a u prošloj godini Marko Bijač.

- Nakon dobrih prošlogodišnjih rezultata velika čast nam je što su naš rad i uspjesi prepoznati i na ovaj način. Ponosni smo na ovu nagradu. Nadam se da ćemo u 2018. barem dijelom ponoviti rezultate iz prošle godine – rekao je Bijač.

Kapetan Juga bio je i drugoplasirani (dioba) u konkurenciji za najboljeg sportaša Dalmacije. Kakva je konkurencija u sportskoj Dalmaciji niti titula najboljeg vaterpolista Europe ne garantira naslov najboljeg sportaša Dalmacije?

- Ma dobro, ako bih recimo morao birati radije bih izabrao nagradu za najbolju momčad godine. Smatram da smo je zaista zaslužili, pokazali smo da smo prava klapa. Kao timskom igraču još mi je draže da smo svi zajedno dobili priznanje. Stvarno mi je velika čast da sam baš ja izabran za vaterpolista godine. Ostvarili smo velike uspjehe i da je bilo tko od mojih suigrača iz reprezentacije ili kluba dobio tu nagradu to bi bilo jednako zasluženo. Iznimno sam ponosan na to priznanje, nadam se da ću tu nagradu opravdati na pravi način – skromno će Bijač.

Kakvi su ciljevi Juga u ovoj godini?

- Osvajanje sva tri domaća trofeja, prvenstva, kupa i regionalne lige te plasman na Final Eight Lige prvaka. Dio toga smo već ostvarili, osvojili smo kup, dobro stojimo u prvenstvu odnosno regionalnoj ligi. Morat ćemo malo popraviti plasman u Ligi prvaka, ali imamo kvalitetu za to, učinit ćemo sve da i to ispunimo.

A osobni, reprezentativni ciljevi?

- Na osobnom planu ciljevi su dokazivanje iz utakmice u utakmicu, natjecanja u natjecanje. Što se tiče reprezentacije glavni cilj nam je EP u Barceloni. Kroz Europski kup i Svjetsku ligu brusit ćemo formu za EP. Vjerujemo u zlato.

Splitska publika reprezentaciju će moći gledati već sredinom veljače u susretima novog natjecanja Europskog kupa?

- Vjerujem da će bazen biti pun, bit će vrlo zanimljivo.

Mi u Slobodnoj imamo čitatelje pretplatnike, a na nagradu za momčad godine u zadnje vrijeme "pretplatio" se Jug?

- Ha, ha, ha... I kod primanja nagrade sam rekao da se nadam da se vidimo i dogodine. Učinit ćemo sve da obranimo ovo priznanje – poručio je Bijač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 14:17