StoryEditorOCM
Ostaloiz njemačke

BBB-i dobili podršku jedne od najvećih europskih navijačkih skupina, poslali su poruku na hrvatskom

Piše Sport SD
14. kolovoza 2023. - 10:09

Tjedan dana prošlo je od nemilih događaja u Ateni, uoči neodigrane utakmice u kvalifikacijama Lige prvaka između AEK-a i Dinama. Tada je u navijačkim neredima u kvartu Nova Filadelfija od posljedica uboda nožem stradao 29-godišnji navijač grčke momčadi, Michalis Katsouris - pišu Sportske novosti.

Za njegovo ubojstvo sumnjiči se petoricu, od kojih je jedan hrvatski državljanin. Ukupno je zbog sudjelovanja u neredima uhićeno 105 osoba, među kojima 97 Hrvata, a svi su oni nakon inicijalnog saslušanja zadržani u istražnom zatvoru. Očekuje se da će ih grčke vlasti rasporediti na više različitih pritvorskih jedinica po čitavoj Grčkoj, što bi moglo dodatno otežati već ionako poprilično kompliciranu situaciju.

Dok traje istraga, dok se slažu kockice u mozaiku potrage za ubojicom nesretnog Michalisa, podrška navijačima Dinama stiže i iz Njemačke.

Naime, na utakmici 1. kola Njemačkog kupa (DFB Pokal) u Leipzigu gdje je Eintracht sa 7:0 porazio domaću Lokomotivu, upravo su navijači Eintrachta, pripadnici Brigade Nassau, jedne od brojčano najvećih navijačkih skupina u Europi porukom iskazali podršku BBB-ima.

- Sloboda Boysima, free Dragan! - pisalo je na transparentima, a iz navijačkih krugova stiže i informacija da je Dragan jedan državljanin Austrije koji je zajedno s ostalim navijačima Dinama među uhićenima u Ateni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:29