Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
OstaloSTOL NA ŠALATI

Ana Zaninović ide na operaciju lakta, put prema Rio de Janeiru nije ugrožen

Piše PSD.
18. prosinca 2014. - 13:44

Cijelu proteklu godinu splitska tekvondašica Ana Zaninović vodi žestoku borbu sa ozljedama. Zbog bolova u laktu morala je na Grand prixu u Meksiku predati i prvu borbu protiv Egipćanke Malak. S obzirom da je sada pauza prije početka predolimpijske godine u stožeru splitske olimpijske je odlučeno da se u utorak u Zagrebu obavi artroskopski zahvat lakta i riješi problem koje već dulje vrijeme muči hrvatsku reprezentativku. 

   Riječ je o problemu koji jako dugo traje, još od 2006. godine kada se odlomio taj komadić koji “plovi” u laktu. Problem je kada on “zapne” u zglobu i onda je jako bolno. Pregledi su obavljeni i na Šalati će se odraditi zahvat Slijedi dva tjedna mirovanja i potom rehabilitacija kod doktora Dade Pivalice. Kako sada stvari stoje za šest tjedana će Ana biti u punom pogonu. Nećemo ništa propustiti od natjecanja – kazao nam je Toni Tomas trener Ane  i Lucije Zaninović.

Čitavu proteklu godinu Ana je imala problema sa koljenom, laktom, dva puta je pucala zadnja loža mišića. Stojički je izdržala sve nedaće, dapače osvojila je u 2014. godini titulu europske prvakinje u Bakuu, osvojila A-turnir u Ujedinjenim Arapaskim Emiratima, bila na postolju u Egiptu i Bahreinu i u poretku za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru zadržala se na visokom četvrtom mjestu kategorije do 57 kilograma.

  Velike su stvari napravljene, a morate znati da je Ana samo četiri tjedna prije Bakua radila punim intezitetom, za sve ostale nastupe smo posebno pazili i dozirali treninge. Dakle najvažnije je sada da sve prođe kako treba, da se Ana oporavi – kaže Tomas.

Nakon operacije šake i križnih ligamenata ovo će Ani Zaninović biti treća operacija pred njom je iznimno zahtjevna godina, 15 velikih nastupa kako bi se izravno osigurao plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Sestra Lucija je vodeća u kategoriji do 49 kilograma i još joj je samo ostalo potvrditi svoju vizu.

  Ukoliko Ana bude zdrava, ne bude ozljeda i ona će izboriti izravan plasman. U to sam potpuno siguran. Prednost koju sada ima u odnosu na ostale djevojke dovoljna je da sačuva status u teškoj kategoriji – zaključio jer Toni Tomas.

 Robert RADICA

Izdvojeno