StoryEditorOCM
Košarkaodluka vijeća

‘Žutima‘ još 130 tisuća eura, u prodaju idu idućeg proljeća, a obnavljat će se i velika dvorana na Gripama

23. ožujka 2023. - 17:21

Košarkaškom klubu Splitu je usvajanjem Aneksa Ugovora o ulaganju u klub u razdoblju 2022.-2023. godine Gradskog vijeće dodijelilo dodatnih 132.722,81 eura potpore za rad omladinskog pogona. Taj prijedlog je glatko prošao sa 24 glasa za i tri suzdržana vijećnika.

Klub je već primio 663.614 eura, a zatražio je spomenuti dodatan iznos potreban za normalno funkcioniranje omladinske škole ‘s obzirom na povećani broj djece, kao i narasle režijske troškove poslovanja (oko 30% u odnosu na prethodnu godinu)‘. Istu potporu ‘žuti‘ su dobili i lani.

Ove sezone klub je uz rezultatski (borba za plasman u play off Admiral Bet ABA lige, osiguran ostanak) nastavio i napredak po pitanju infrastrukture u dvorani (sjedalice, semafori...), pozitivna je atmosfera. U materijalima vijećnicima potvrđeno je da klub od sponzora ima oko 220 tisuća eura prihoda. Direktor kluba Dejan Žaja je u obraćanju vijećnicima najavio i jedan veći sponzorski ugovor koji bi trebao biti objavljen 30. ožujka.

Dogradonačelnik Antonio Kuzmanić je nakon lanjske neuspješne prodaje kluba najavio.

- Mi ćemo ići u prodaju kluba, ali smo procijenili da za Grad u ovom trenutku nije financijski oportuno ići u prodaju. Htjeli bismo biti prvaci Hrvatske, igrati Europu, ući u play off ABA lige. Pričekajmo godinu dana, i da izađemo iz predstečajne nagodbe. Ove godine ne bismo išli u prodaju, ali u ožujku ili travnju iduće godine išli bismo u taj natječaj.

Bilo je govora i o dugoročnim planovima za uređenje velike dvorane SC Gripe, u kojoj bi se u perspektivi mogle igrati najveće utakmice.

- Trebalo bi postaviti novi parket, koševe, semafore... Naša želja je da u toj dvorani uz KK Split i drugi klubovi tu igraju ozbiljne utakmice – najavio je Kuzmanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 10:03