StoryEditor
Košarkanezgoda na gripama

'Žuti tić' dobro se oporavlja nakon loma ruke, a kada ga je posjetio Cobbins, srce mu je bilo veliko kao kuća

17. veljače 2019. - 09:10
kos00

U poluvremenu četvrtfinalnog susreta Kupa Krešimira Ćosića Splita i Gorice teško se ozlijedio polaznik mlađih kategorija “žutih” Karlo Marasović (12).

Mladi košarkaš koji nastupa u ligi dječaka je spletom nesretnih okolnosti u revijalnom programu u poluvremenu susreta odigranog u srijedu navečer slomio ruku. Nakon pružene hitne pomoći na licu mjesta na Gripama, odmah je hospitaliziran.

Uz oca Igora u bolnici su tu večer uz Karla bili i treneri, pomoćnik Filip Najev i Miroslav Bubić, odmah nakon završetka susreta stigao je i zabrinuti voditelj omladinskog pogona i pomoćni trener “žutih” Ante Grgurević. 

A jutro nakon loma uz Grgurevića stigao mu je u bolnicu u posjetu i najdraži mu igrač Splita Amerikanac Michael Cobbins.

Više bio šokiran nego što ga je boljelo

- Hvala svima, liječnicima, trenerima, klubu... Trebalo bi biti sve dobro. Odmah je primljen u bolnicu. Uspavali su ga da bi mu namjestili ruku. Slomio je obje kosti desne podlaktice. Možda ga u petak (op. p. danas) otpuste iz bolnice. Za tjedan dana čeka nas snimanje ruke da vidimo prolazi li sve u redu ili će trebati operacija.

- Po snimkama napravljenim odmah nakon namještanja ruke sve zasad izgleda u redu. Dogodilo se, moglo se dogoditi bilo gdje i bilo kada – rekla nam je Karlova majka Sandra.

A Karlo koji ima i mlađu sestru Žanu (2) je hrabro prebrodio početni šok zbog ozljede. Nakon nezgodnog pada nam je kazao.

- Osjećam se dobro. Doktori kažu da mi najvjerojatnije neće trebati operacija te da ću oko mjesec dana nositi gips. Ne sjećam se kako je do svega došlo, jedino se sjećam da sam pao na ruku. Ostali iz momčadi misle da sam preko nekoga pao – otkrio nam je Karlo koji je sedam dana prije 13. rođendana slomio ruku.

Koliko je boljelo?

- Više sam u tim trenucima bio šokiran nego što me boljelo – kazao nam je Karlo.

Još boli ruka, ali kada ga je posjetio Cobbins, Karlu je srce bilo veliko kao kuća. A Splitov Amerikanac mu je poklonio i klupsku majicu s autogramom i posvetom “hrabrom dječaku Karlu”.

- Ne znam zašto, ali drag mi je Cobbins. Atraktivno skače, borben je, zakucava. Kod njega je sve super. Donio mi je poklon i zaželio mi je brz oporavak. Volio bih jednog dana igrati kao on – poželio je Karlo. 

A i svi mi Karlu želimo što brži oporavak. 

Izdvojeno

11. srpanj 2020 14:21