StoryEditorOCM
Košarkastigla odluka

Zadar kažnjen zbog nemilih događaja od prošlog petka: disciplinski sudac ih ‘udario po džepu‘ i zatvorio dio tribina

Piše Dražen Žura
31. ožujka 2023. - 15:10

Disciplinski sudac ABA lige, Hrvoje Vidan izrekao je kaznu Zadru za sve ono što se prošli vikend događalo na Višnjiku, gdje je gostovala Igokea. Podsjetimo, u 18. minuti utakmice je srpski sudac Uroš Obrknežević zbog vrijeđanja s tribina zatražio udaljavanje jednog gledatelja, da bi potom teren zasula "kiša" tvrdih predmeta od kojih je jedan pogodio domaćeg trenera Danijela Jusupa, te je došlo do prekida utakmice koja se nastavila 40 minuta kasnije nakon pražnjenja tribina.

Za sve to je Zadar kažnjen s 11.000 eura i pražnjenjem dijela tribina (teleskopi ispod oba koša) za sljedeće tri domaće utakmice ABA lige. Uglavnom, disciplinski sudac je praktički izrekao minimalnu kaznu, dok u se u obrazloženju odluke citira i klupsko očitovanje na izvještaj delegata Marija Goleša:

"Slijedom događaja na utakmici KK Zadar - KK Igokea nepravilnim i teatralnim sudačkim odlukama napravljena je šteta koja se kasnije odrazila i na finalni rezultat utakmice. Sudac Oberknežević je odstranio sa utakmice navijača koji je glasnije navijao (koji inače ima zdravstvenih problema) i tom odlukom unio veliku nervozu u dvoranu koju je nakon samo jednog bačenog upaljača ispraznio cijelu. U drugim dvoranama su se događale iste stvari, pa se nisu donosile takve nepromišljene odluke (Partizan – C. Zvezda), (FMP -Zadar, Nebojša Čović sjedi u prvom redu i radi pritisak na suce utakmice). Sve bi ovo trebalo uzeti u obzir u daljnjem postupanju".

Međutim, kako disciplinski sudac navodi da je i sam prisustvovao utakmici, dio od "jednom upaljaču" je demantirao, dok se o ostalom nije referirao u svom obrazloženju. Ali nakon izrečene kazne nije teško zaključiti da je - barem djelomično - prihvatio argumente Zadra...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 07:28