StoryEditor
Košarkaiznad obruča

Višnjik vrije, seriji od pet poraza u ABA ligi stigao je kraj: Moramo ostaviti srce na parketu pa ćemo vidjeti što ćemo dobiti

9. studenog 2019. - 15:11

Serija Zadra od pet poraza, u jednako toliko odigranih utakmica, u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, zasigurno, nije ono što su očekivali njihovi navijači, otuda i raspoloženje unutar spomenutog korpusa ide u dva smjera.

Jednima je “puna kapa svega”, drugi su pak ustrajni u uvjerenju kako se ovosezonska priča konačno mora okrenuti na pozitivnu stranu. Na sve se naslonilo gostovanje beogradskog Partizana, momčadi koja usputno igra i Eurokup, te samim time posjeduje zavidnu razinu kvalitete. Ako saberemo misli, onda se može zaključiti kako je ispred Zadra ujedno teška i lagana utakmica. Težinu predstavlja mogući šesti poraz, dok drugi krak ide u prilog tomu da se jednostavno nema što izgubiti. U takvoj situaciji, možda je i najlakše igrati, k tomu očekuje se podosta popunjene tribine...

- Imali smo dosta vremena da se spremimo za ovu utakmicu. Mislim da se dižemo i da ide sve nabolje. Još samo da sve to poprate i rezultati. Što se tiče Partizana, to je svake godine drukčija ekipa i mi se ne moramo baviti s njima. Na domaćem parketu moramo dati sve od sebe za pobjedu. Moramo ostaviti srce na parketu pa ćemo vidjeti što ćemo dobiti od toga – kazao je Stefan Fundić, čije je riječi uglas potvrdio i trener Danijel Jusup, kojeg muče ozljede igrača.

- Mi nemamo komfor da u ovoj ligi igramo bez ijednog igrača. Pogotovo ne bez startera. Osim Ivana Siriščevića muku s ozljedom muči i Petar Marić, ali vidjet ćemo do utakmice kako će se stvari razvijati. Imali smo dosta vremena za pripremu. Snažno smo trenirali. Moramo ući u utakmicu bez ikakve kalkulacije, dati sve od sebe pa ćemo vidjeti koliko će to biti dovoljno. Partizan je skupina kvalitetnih igrača. Puno im nedostaje Corey Walden na vanjskoj poziciji pa igraju s visokom petorkom, što je atipično, ali imaju dovoljan kvalitet da se i tako snalaze - misli Jusup.

Usporedno s utakmicom Zadrani su u potrazi za novim igračem koji bi trebao oplemeniti njihovu igru napose u napadu. Na centarskoj poziciji u Laktašima se protiv Igokee predstavio Akos Keller.

- Novi centar je dobar. Bitno je da se pronašao omjer kvalitete igračke i ljudske koji neće narušiti trenažni proces. On je pogođen igrač iako je možda još malo rano za takve prognoze – zaključio je Jusup.

Raskid s Amerikancem Farrom

Točno tri mjeseca nakon što je potpisao za Zadar, s Jamesom Farrom sporazumno je raskinuta daljnja suradnja, potvrdio je to Branimir Longin, sportski direktor. U klubu ističu sljedeće:

- Farr se našoj momčadi pridružio još u kolovozu u vrijeme priprema i sa svojih 208 cm i 112 kg očekivalo se kako će biti dominantniji u reketu. Ipak, valja napomenuti kako, iako je u Zadar došao nespreman i u nezavidnoj tjelesnoj kondiciji, pokazao je iznimnu volju za radom i želju kako bi napredovao, ali nažalost to nije bilo dovoljno kako bi se uklopio u sistem igre i daljnje planove trenera Danijela Jusupa, a u konačnici i pomogao značajnije svojim suigračima pod košem, poglavito u skakačkom dijelu.

 

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 06:33