StoryEditor

Veselje na Gripama: Najbolji učitelj tića Roko Ukić

Piše PSD.
28. lipnja 2011. - 13:04
Dvije lijepe priče ispreplele su se jučer na splitskim Gripama.  Roko Leni Ukić bio je u glavnim ulogama – u oba dijela.

Branič Fenerbahčea i reprezentacije je u 33. anketi Večernjeg lista izabran za najboljeg košarkaša Hrvatske po glasovima trenera, skupio je Ukić 72 boda ispred klupskog kolege Marka Tomasa i novog suigrača Bojana Bogdanovića za što je primio statuu Stipe Sikirice iz ruku novinara Dražena Brajdića.

- Čast mi je dobiti ovo priznanje, dodjeljuje ga struka, a čast je i biti u društvu velikih košarkaša koji su dobili ovo priznanje prije mene. Sezona, ona klupska je bila odlična, ponovno smo se potvrdili u turskom prvenstvu i vrijeme je za kvalitetan iskorak u Euroligi. Ove godine smo doživjeli poraze u nezgodno vrijeme što nas je zaustavila u borbi za završnicu.Iduća sezona će u Feneru biti obilježena hrvatskim igračima, cijela vanjska linija.
- To je za druge normalno, eto malo neobična situacija za nas, ali isto jako dobra. Trener Spahija, Tomas, Bogdanović i ja smo zajedno, na treningu pričamo hrvatski i to je jako dobro. I za reprezentaciju.

Spomenuli ste reprezentaciju, čeka vas vruće ljeto?
- Ne bi želio ništa govoriti, nikakve najave. Prije svake akcije pršti optimizam, a poslije svi potonemo. Bolje sada polako, bez velikih očekivanja pa napraviti pravi rezultat – kazao je Roko Leni Ukić.

Potom se brzo presvukao kako bi polaznicima Međunarodnog ljetnog košarkaškog kampa održao pokazni sat. Pred brojnu mladež su prije toga stigli i predstavnici General Societe Splitske banke predvođeni članom Uprave Zvonimirom Akrapom koji već sedmu godinu podržavaju ovu akciju. Uz to potpisan je i novi ugovor sa šefom škole košarke Splita Željkom Dorićem, na parketu dvorane bile je cjelokupna Uprava Splita, svi su iskoristili “svoju minutu” za pružiti podršku mladima.

Inače kamp traje do 5. srpnja, mali se igrači sele iz Splita za Jelsu, na Gripama su znanja upijali od voditelja kampa Borisa Marušića, te trenera Srđana Biljarskog, Jere Mrduljaša, Josipa Jurčevića, Domagoja Kujundžića, Ante Marovića, Borisa Kurtovića, Mladena Vuškovića, pripomagao je i Srđan Subotić ...

ROBERT RADICA
FOTO: D. KLARIĆ /CROPIX

Vujo ukrao posao Roku: Ja ću pokazati dodavanja

Iako je prvotno bilo najavljeno da će Roko Ukić održati pokazni polusatni trening našao se pomoćni trener Splita Marko Miličić u “nezgodnoj” situaciji. Na parketu Gripa bio je i proslavljeni splitski centar Nikola Vujčić koji se zaželio pokazati mladima “cake” košarkaškog zanata.
- Roko će im pokazivati dodavanje, pa on nikome ne dodaje. Ja bi im to pokazao – u šali je kazao Nikola za kojega se brzo pronašla oprema pa su nakon dijeljenja potpisa mladim igračima obojica krenula “u akciju”.

Smijeha i dobre atmosfere nije nedostajalo, Vujo i Roko u “jednom paketu” dva vrsna velemajstora. Blago djeci, imaju od koga naučiti što znači košarka.

Izdvojeno