StoryEditorOCM
Košarkaneka dođu

Tjedan istine za Alkar, Zabok i Furnir u Sinju moraju pasti, domaći su se u stanci rekuperali i pojačali

Piše Mišo Gulić
11. siječnja 2023. - 09:00

Subotnjom pobjedom u Velikoj Gorici Alkar se kao “feniks” izdignuo iz pepela i sebi kupio novu šansu da uplovi u mirne prvenstvene vode i time otvori poglede na nove horizonte. Naravno, lakše je to reći nego učiniti, pogotovo ako se zna kako je sezona počela i kako je sinjska momčad u svega mjesec i pol dana, od najpozitivnije priče stigla do toga da bude jedan od glavnih kandidata za “fenjer”. A sve je krenulo kao iz bajke..

U prva četiri kola Alkar je morao na tri gostovanja, činilo se to kao ždrijeb iz pakla, ali prilično iznenađujuće momčad je na postavljeni izazov odgovorila na najbolji mogući način, trima pobjedama (skor 3-1). Bilo je to dovoljno da apetiti narastu, da se podgrije ionako uvijek vruća sinjska mašta, da navijači doliju onog malo svog ludila i da se onda lako izgubi “busola”

A kad je tako, gotovo u pravilu slijedi bolno otrježnjenje koje je u ovom slučaju stiglo u obliku osam vezanih poraza, nekih nesretnih, a nekih i zasluženih. Kalvarija je počela u jeku najveće euforije i dolaska Šibenke, najvećeg rivala, koja je nakon deset minuta razmontirala Alkara do najsitnijeg detalja, nakon čega se pobjedama sladio i cijeli ostatak lige, zaključno s Dinamom kao prvim suparnikom u drugom krugu. Srećom za Sinjane, uslijedila je prvenstvena pauza. Taman da se momčad “rekupera”.

Dogovoren je potom dolazak pravog pravcatog playa od formata, Lovre Bašića, koji je zamijenio Georga Brocka, solidnog, ali nekonzistentnog igrača koji se vratio u Ameriku zbog obiteljske situacije. Uz njega stigao je i domaći povratnik Gabrijel Marić, pa je za barem za jedno ime trener Luka Bujas dobio i figuru više u rotaciji. Prvi ispit u novoj godini bila je utakmica u Velikoj Gorici, strašno važna za obje momčadi. Ona koja usmjerava sezonu. Alkar je pokazao zavidnu mentalnu snagu, nije se dao slomiti i uzeo je pobjedu u produžetku. Kakva je to fešta bila. Od svlačionice do tribina. Tako to biva kada padne teško breme s ramena. I zamislite sad kako ta jedna mala pobjeda, brojčano vrijedna samo dva boda kao i druge, ponovo otvori more novih mogućnosti.

Ovo je tjedan koji s punim pravom može ići pod “tjedan istine”. Jesi ili nisi taj. Sve je u rukama sada ponovno dobro motiviranog Alkara. U srijedu mu stiže Zabok, a u nedjelju Furnir. Izravna konkurencija koju je već porazio u gostima, a morat će opet, sada na svom terenu. Zadovoljavanje dobrim dojmom je stvar prošlosti, toga više nema, jer sada je vrijeme za pobjede koje već u ovoj fazi sezone donose mir i stabilnost, a ne strepnju. Ova momčad Alkara baš sada ima ispit zrelosti. Vrijeme je za košarkaško odrastanje i pogled prema doigravanju, a ne prema vječitom dnu. Vrijeme je za pobjede! Zabok i Furnir moraju pasti! Neka dođu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 05:10