Košarkamuče se, ali slave

Split nakon drame i velikog preokreta stigao do važne pobjede na nezgodnom gostovanju

Piše Vedran Babić

Drugi vikend u nizu košarkaši Splita iščupali su pobjedu na teškom gostovanju. Tada su u Osijeku nadoknadili deset razlike u posljednjoj četvrtini, a i u Zaboku su se našli u sličnim problemima prije nego što su u produžetku ipak slomili raspoloženog domaćina.

Zabok je predvođen Baturom, Jambrovićem i bivšim igračem Splita Galićem vodio 40:27 u prvom dijelu (u kojem je Split napravio samo šest faulova!), zatim 56:42 u trećoj četvrtini, 71:60 u četvrtoj i 78:71 minutu i pol prije kraja. Pet koševa Kovačevića vratilo je Split među žive, Radovčić je bacio loptu u bunar, a onda je mladi Bruno Rebić hladno stavio tricu za izjednačenje 79:79. Na semaforu je bilo ostalo 25 sekundi. U zadnjem napadu Baturu je lopta za slavlje iscurila iz obruča.

U produžetku je Split bio mirnije ruke. Kedžo je pogodio tri bacanja, Marčinković dva, a onda je Cobbins zakucao za 88:82. Pobjedu „žutih“ zapečatio je devet sekundi prije isteka vremena Kovačević svojom četvrtom tricom.

Iscrpljen teškim ritmom i ozljedama, Split se muči, ali pobjeđuje. Ovo mu je četvrti trijumf u zadnjih pet susreta. Međutim, problem organizacije igre ostaje, o čemu dovoljno govori da su protiv Zaboka najbolji asistenti bili Marčinković (6) i Kedžo (5). Kalajžić je bio ozlijeđen, a Veljačić je igrao samo u prvom poluvremenu pa je dobar dio organizacije pao na leđa Rebića koji je na parketu proveo 29 minuta. Usprkos svim problemima, pohvalno je što se „žuti“ i u naizgled bezizlaznoj situaciji nastave boriti do samog kraja i dolaziti do vrijednih pobjeda.

ZABOK – SPLIT 86:91 (21:18, 21:14, 20:24, 17:23, 7:12)

Zabok, Gradska sportska dvorana
Gledatelja 350
Suci: Tomislav Vovk, Marko Mustapić i Josip Mikulić

ZABOK: Martinko, Lisica, Radovčić (8), Galić (12), Črnjević (4), Ćutuk, Anzulović (7), Tuđen, Proleta, Jambrović (18), Batur (26), Šarlija (11)

SPLIT: Veljačić (9), Rebić (9), Kedžo (19), Gabrić (6), Runjić, Marčinković (20), Jukić (4), Kovačević (16), Vrgoč, Cobbins (8)

#KK SPLIT