Šibenska puška prazna - Splićani lako do pobjede

Piše PSD.
7. travanj 2008. - 00:07

Sve ambicije gostiju žuti su uništili već u prvom poluvremenu. Uz znatno čvršću igru u obrani nego u susretu s Dubravom i iznimno raspoloženog Rudeža (19 koševa do odmora) Splićani su na pauzu otišli s prednošću 52:34.

Šibenčani su u tom razdoblju imali mnogo problema u organizaciji igre, a napadački su na visini zadatka bila jedino dva dragulja s Baldekina (Vrkić, Drezga).

U nastavku je prednost Splićana rasla sve do 85:60 početkom treće četvrtine pa je domaćin stao na kočnicu, a trener Slobodan Subotić počeo odmarati igrače za Cibonu. Gosti su to iskoristili i primakli se do 99:92.

Sa Šibenčanima je tijekom cijelog susreta bučnu podršku davalo 60-ak Funcuta. Unatoč porazu svoje su igrače ispratili pljeskom.

frane vulas

Ozbiljnost

Slobodan Subotić, trener Split CO: Imali smo sasvim drukčiji pristup nego u utakmici s Dubravom. U zadnjih pet minuta opet smo primili previše koševa, ali ovaj put to ipak nije bilo u tolikoj mjeri. Šibenik je odlična mlada i perspektivna momčad vrlo dobro vođena, imat će mnogi problema s njima.
Zoran Kalpić, trener Šibenika: Nije velika tragedija izgubiti od Splita, ali ne mogu biti zadovoljan. Moji igrači bili su previše impresionirani utakmicom i ambijentom.

 

Radić, Aco ...

Ogled je promatrao i predsjednik HKS-a Danko Radić, a na Gripama je bio i Aco Petrović. Trener Zadra dvoranu je napustio u 32. minuti utakmice nakon trice Ivanova za 85:60.

#RUDEZ#BALDEKIN#FUNCUTI