StoryEditor
Košarkatežak udarac

Kako sada stvari stoje, Hrvatska će kvalifikacije za Olimpijske igre morati igrati bez igrača iz NBA lige

Piše Davor Burazin/SN
23. rujna 2020. - 14:23
AFP

Ako je vjerovati Adamu Silveru, a nitko u to ne bi trebao biti upućeniji od komesara, NBA liga u novu sezonu (2020-21) neće krenuti prije siječnja 2021. godine, stoga se hrvatski izbornik Veljko Mršić može početi pripremati za olimpijske kvalifikacije u Splitu ne računajući na naše NBA igrače, a to su u ovom trenutku Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ivica Zubac, Mario Hezonja i Luka Šamanić, pišu Sportske novosti.

Jest, Hrvatska će biti izuzetno oslabljena u ionako teškoj misiji plasmana na Igre u Tokiju, ali bit će oslabljeni i neki naši rivali (Brazil) na tom turniru. Olimpijske kvalifikacije pomaknute su za godinu dana (od 29. lipnja do 4. srpnja), Hrvatska je još u skupini s Tunisom, u polufinale će se plasirati dvije najbolje. U drugoj skupini su Rusija, Njemačka i Meksiko, a samo će pobjednik turnira na Olimpijske igre. Bez igrača iz NBA lige, Rusija se u splitskom društvu nameće kao apsolutni favorit.

- Moja najbolja pretpostavka je da će liga početi u siječnju sljedeće godine, naš je cilj igrati standardnu sezonu s 82 utakmice i uobičajeni playoff – rekao je Silver.

Standardna sezona s 82 utakmice traje šest mjeseci, tek nakon slijedi doigravanje, pa je vrlo lako moguće da većina najboljih košarkaša neće sudjelovati ni na Olimpijskim igrama u Tokiju od 23. srpnja do 8. kolovoza. Teško je povjerovati da će NBA liga zbog Igara privremeno obustaviti sezonu. Zapravo, to je nemoguće. Znaju se prioriteti.

Još prije mjesec dana Silver je rekao kako „osjeća da početak nove sezone 1. prosinca dolazi malo rano“, prije sedam dana je naznačio „najraniji početak za Božić“, ali ništa ni od toga. Jedan od razloga je što vodstvo NBA lige vjeruje da bi s odgodom do siječnja mogli pripremiti sve scenarije za povratak navijača u dvorane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 06:26