StoryEditorOCM
Košarkaostat će u klubu

Jurić više nije trener Šibenke: presudili mu teški porazi protiv Cibone i Gorice, takvi udarci nikako nisu bili u skladu s ambicijama kluba

3. studenog 2019. - 16:13

Miro Jurić više nije trener košarkaša Šibenke. Za bolje upućene u košarkaška zbivanja na Baldekinu, ta odluka uprave kluba i nije toliko neočekivana. Posebice, nakon teških poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva od Gorice (minus 24) i Cibone (minus 34). Takvi udarci nikako nisu bili u skladu s ambicijama kluba koje su išle toliko daleko da bi se Šibenka trebala ‘potući’ za sam vrh tablice.

Jurić je trenersku poziciju platio klasičnom pričom da je lakše mijenjati trenera nego 12 igrača. Očito, u ruke je dobio momčad koju nije uspio natjerati na ‘krv, znoj i suze’, o čemu govori i podatak da su ih i Gorica i Cibona pretrčali i nadskakali. I to je Jurićev glavni grijeh.

No, to što trenutačno Šibenka ne izgleda onako kako su čelnici kluba zamislili i što je ‘na papiru’ jača nego na parketu, nije samo Jurićeva krivica. Selekcija je napravljena tako da je Šibenka trenutačno jedna od najsporijih ekipa u ligi. Evo što je o Jurićevoj smjeni rekao Filip Vukičević, sportski direktor Šibenke:

- Jurić nije smijenjen zbog poraza u utakmici s Cibonom. Trenera mijenjamo zbog loše igre momčadi. S obzirom da se ne može promijeniti svih 12 igrača, uvijek je trener prvi na udaru. Stoga smo se odlučili na šok terapiju. A što se tiče igrača, pojedinci koji ne promijene pristup prema treningu i zalaganje u igri, vrlo brzo će dobiti raskid ugovora- kazao je Vukičević.

Jurić ostaje i dalje u klubu i ubrzo će se znati njegova nova pozicija. Također, Vukičević je istaknuo kako se intenzivno radi na pronalasku novog trenera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 09:16