StoryEditor
Košarkazadar je grogiranoj ciboni pružio ruku i vratio je u ring

Aco: Ja sam isključivi krivac za poraz od Cibone!

Piše PSD.
24. travnja 2008. - 00:19

U Jazinama nipošto ne smiju pasti u očaj jer je izgubljena jedna bitka, ma koliko god bolio poraz u dvoboju s Cibonom, posebice stoga jer se pred momčadi Zadra nalazi utakmica sezone.

U Ljubljani ih u polufinalu NLB lige čeka okršaj s Hemofarmom, pa toliko ne čudi slika koja kazuje kako su im misli bile u Sloveniji, a noge na zadarskom parketu. Nije ni Aco Petrović daleko od takvog razmišljanja.

- Tko misli da smo Bogom dani i da sto puta moramo dobiti Cibonu, taj se grdno vara. Imaju svoju kvalitetu koju su iskazali u ovoj utakmici. Još jednom ću ponoviti svoju pogrešku jer se nismo kvalitetnije pripremali za ovaj susret. Spremali smo se za nešto puno važnije, a to je u ovom trenutku Hemofarm – čvrsto će Aco.

Neočekivano, u naponu moći, na otvaranju druge četvrtine, Zadar je ‘odjavio’ meč i na taj način ‘grogiranoj’ Ciboni, kojoj se već počelo brojiti do deset, pružio ruku i vratio je u ring.

U konačnici, Zadar je završio u konopcima i to od udarca vlastite šake. Kako? Obrana bez uobičajenog i poznatog čvrstog garda. Napad bez probojnosti. Cibonina zona!? Priča za malu djecu, jer je Zadar tko zna koliko puta ove sezone to rješavao bez problema, probojima i odličnim šutom.

Tko ne vjeruje, neka se vrati na briljantnu i lakoćom odigranu partiju protiv Splita na Gripama. Što se dramatično promijenilo u sedam dana, neka se riješi raščlambom u svlačionici! Samo ne bi bilo lijepo da se scenarij plovidbe u poraz ponovi u Tivoliju.

To bi već značilo krizu igre i vođenja momčadi, uz to bi se kompromitiralo sve dobro učinjeno u dosadašnjem dijelu sezone. Neki su pri izlasku iz Jazina ponudili drugu vrstu scenarija u kojem se spominje, navodno, puštanje Ciboni.

Aco Petrović se nije želio previše baviti ćakulama, držeći kako nema smisla raspravljati o stavu pojedinaca. Ipak je dometnuo.

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje i mogu se složiti da je blizina utakmice s Hemofarmom utjecala na to da nismo mentalno skroz bili unutra. Ali, da smo preskočili Cibonu, ili ‘tankirali’ to su čiste gluposti. Ne znam komu služe takve priče u trenutku kad su nam sve misli usmjerene na polufinale NLB lige. Plasirati tako nešto, znači raditi protiv ove momčadi – veli Aco Petrović.

                                                                 d. žura /epeha


 

#KKZADAR#ACOPETROVIĆ

Izdvojeno

06. srpanj 2020 20:02