StoryEditor
Hajdukstand by

Vušković na čekanju, hladi se interes Jurićevog Torina za mladom zvijezdom Hajduka

7. lipnja 2021. - 20:01

Ništa se ne događa na relaciji između Torina i Marija Vuškovića, odnosno Hajduka glede prodaje darovitog stopera. Naime, nakon velikih najava, pa i susreta u Veroni kad su se predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius sastali između ostalih i s predstavnicima Torina na utakmici Verona - Torino očekivali smo da će prodaja Vuškovića u tamnocrveni dres ići brzo...

Međutim, očito je zapelo i kako nam kolega komentator zbivanja u Torinu u redakciji Tuttosporta Marco Bonetto potvrđuje, „cesta pregovora je zaleđena, smrznuta”...

Teško nam je tvrditi da je ideja da Torino uzme Vuškovića baš odbačena, jer nikad ne znaš kad se proces može obnoviti, dug je prijelazni rok, ali sudeći po tome da se ništa ne događa evo dugih sedam dana, blizu smo mišljenja kako bi Hajduk svakako trebao naći neki novi put i čekati novu ponudu ako misli Vuškovića unovčiti ovog ljeta. A novca treba...

Hajduk je Torinu postavio letvicu na pet, šest milijuna eura, Torino je u trenutku bio spreman hitnuti se do 3,5 plus bonusi, neka to bude 4,2 milijuna eura, no nakon toga kako kaže kolega Bonetto „sve je zamrznuto”.

Dogodile su se promjene i u stručnom segmentu Torina, za kormilo je došao trener Ivan Jurić, pa sad je li Vušković preskup Torinu u odnosu na Hajdukove zahtjeve ili ujedno trener ima neke druge prioritete, tek Vušković je na čekanju.

Želi najprije očvrsnuti obranu iskusnima:

- Ne ide Bremer, to im je važno, taj brazilski stoper postavljen je na popis onih koji se ne smiju prodati. Uz njega i Mandragora. Traže se čvrste obrambene garancije – rečeno nam je.

I onda je Vušković stavljen stand by. Da je bio goruće pitanje, onda bi se već prišlo rješavanju.

Stoga nam se čini logičnim da će Hajduk morati potražiti novu destinaciju, dočekati novu ponudu prije nego što bi od Torina dobili priželjkivanih pet-šest milijuna eura.

Jurić je za kormilo Torina dozvan da stabilizira momčad i napravi od njih opet stabilnog prvoligaša. Dugo su ove sezone visili pri samom dnu, do pretposljednjeg kola i spasonosnog boda kod Lazija u Rimu. A Jurićeva Verona je dvije sezone glatko bila u sredini ljestvice.

Sad je predsjednik Torina Urbano Cairo uzeo Jurića ne samo da vrati posrnuli Torino u sredinu ljestvice, nego da krene i do pozicija koje vode na europsku scenu. Dosta mu je borbe za opstanak i splitski trener je njegova garancija.

Torino pak nema novca za bacanje, a trener mora sazdati momčad koja će njemu samom biti jamstvo. Pa je u tom kolopletu Vušković očito - na čekanju.

Možemo se podsjetiti kako je sportski direktor Torina Davide Vagnati u trenutku iskazao zadovoljstvo koliko je Vušković darovit i potentan, grijali smo mogućnost tog transfera, ali u ovom času Torinu nije prioritet.

Odličan je igrač, njegovo vrijeme dolazi, ali... Hajduk je visoko postavio letvicu i bolje mu je da se okrene na drugu stranu, jer ova priča sve više sliči na izreku, da je parafraziramo: „čekaj Torino dok trava naraste...”   

item - id = 1104146
related id = 0 -> 1137852
related id = 1 -> 1137847
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2021 19:32