StoryEditor
Hajdukriječ trenera

Vulić: Treba radit, ne treba pričat... Radit, da se izvučemo. Moramo se pojačat, ali i riješit balasta

25. studenog 2018. - 18:50

Zoran Vulić, trener Hajduka, pričao je kako rad i samo rad mogu pomoći da se izvuku iz teške situacije:

- Jedino pozitivno je što smo iz negativnog dvaput ušli u egal. Čudno mi je da zadnjih pet minuta mi živimo u konopcima, umjesto da mi njih držimo u konopcima... Treba radit, ne treba pričat... Radit, da se izvučemo.

Puno ste neraspoloženih igrača imali, pa Slaven Belupo pari Barcelona?

- A čujte, Slaven Belupo je dobra ekipa, u stanju su kao i mi, imaju bolje igrače nego poziciju šta imaju. Mi se moramo skupit, moramo puno bolje.

Nemate vezni red, ni nekoga da presiječe, ni drugoga da bolje dodaje?

- Prva greška je to što smo stali daleko linija od linije, to je najveća greška naša. Moramo puno radit, puno analizirat, samo se radom pokušati vratit.

Nije bilo Bradarića na lijevom beku, a Fomitschow kriv kod oba gola?

- Imali smo dva igrača koja smo testirali na dan utakmice, Saida i Bradarića. Bilo je riskantno s obojicom započet. I Caktaš je načet (morao je biti zamijenjen zbog ozljede, op. a.) i Jurić. I još je Adam (Gyurcso, op. a.) dobio fibru, a mali Jradi iz Australije stigao je tek u petak... Pozitivno je da smo se dvaput iz negative digli u normalu.

Palaversa, Bradarić, Teklić, Šego, nije li to put bliske budućnosti?

- Apsolutno.. Trebamo se okrenuti našoj dici, trebamo ih ubacivat u vatru, ali bit strpljivi. Ja se ne bojim toga.

Još su samo tri utakmice i jedna u kupu, koliko ćete slobode tražit od uprave i sportskog direktora u čišćenju igračkog kadra. Jer, možeš radit koliko hoćeš, ako nemaš kvalitetu...

- I ptice na grani znaju da se moramo pojačat, ali moramo se riješit i balasta... Moramo vidjet mogućnosti, koga se možemo rješavat, pa da vidimo koga bismo doveli. Normalno da imam u glavi sve zamisli, ali tek treba vidjeti što i kako - rekao je Zoran Vulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 06:25