StoryEditor
Hajdukizazov karijere

Vukas je djelovao mirno: Ulog je velik, nema popravnog i zato sam uvjeren da će se moji momci na pravi način suprotstaviti velikom suparniku

23. rujna 2020. - 19:51
Vojko Bašić/Cropix

Vukas djelovao je mirno uoči najvećeg izazova karijere: Ulog je velik, nema popravnog i zato sam uvjeren da će se moji momci na pravi način suprotstaviti velikom suparniku

Uoči najvećeg izazova karijere Hajdukov trener Hari Vukas djelovao je mirno i staloženo. Barem izvana. Na drugoj strani čekaju ga „Imperator” Fatih Terim i njegov Galatasaray. Vukas je prošle godine sa Zrinjskim iznenadio Utrecht, ali nema sumnje kako bi eventualni prolaz protiv turskog giganta bio najveći trenutak njegove trenerske karijere.

- Atmosfera u momčadi je odlična. To su takve utakmice za koje dodatna motivacija nije potrebna. Momci su spremni i jedva čekaju istrčati na teren. Utakmica je važna kako nama, tako i Galatasarayu. Ulog je velik, nema popravnog i zato sam uvjeren da će se moji momci na pravi način suprotstaviti velikom suparniku – poručio je Vukas iz Istanbula uoči utakmice.

Povratak na stadion Turk Telekom Vukasa je vratio par godina unatrag kada je radio u Galatasarayu kao pomoćnik Igora Tudora.

- Sam dolazak ovamo na stadion i u ovaj klub budi dobre, pozitivne emocije. Nije to mala stvar. Skoro godinu dana proveli smo ovdje i shvatili veličinu kluba. No moje su misli sada uz moj klub i moj grad. Napravit ćemo sve da razveselimo nas i naše navijače.

Vukas je sa svojim stručnim stožerom detaljno analizirao suparnika, ali razumljivo, te će stvari zadržati za sebe.

- Sve momčadi na svijetu imaju slabe strane, pa tako i Galatasaray. Neću reći koje su, ali smo ih vidjeli, kao što smo vidjeli i njihove kvalitete.

Igranje na jednu utakmicu može biti plus, ali i minus. Ovisno o stajalištu. Kao i izostanak navijača.

- Njihovi su navijači fanatični kao i naši i sigurno će im puno nedostajati. To je u neku ruku olakšavajuća okolnost za nas, ali da vam pravo kažem najvažnije je ono što će se događati na zelenom travnjaku – ponovio je taj česti izraz Vukas i naglasio:

- Najvažnije mi je da budemo kompaktni, agresivni u zoni, da igramo kao momčad i da budemo hrabri prema naprijed!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. listopad 2020 18:29