StoryEditor
Hajdukkale bi doma

Verona u petak igra utakmicu prije stanke: to bi trebao biti Rubikon za Nikolu Kalinića u odavno proklamiranoj ‘operaciji povratak‘

20. siječnja 2022. - 20:12

E, pa dugo smo čekali ovaj dan, petak Verona – Bologna i to bi trebao biti Rubikon za Nikolu Kalinića u odavna proklamiranoj „operaciji povratak” ili što bismo mi rekli: „Ja bi doma!”

Još prije Nove godine kad smo bacili rukavicu izazova i ustvrdili kako će se Nikola Kalinić pojaviti u Hajduku za utakmicu protiv Šibenika na startu nastavka sezone 29. siječnja, dalo se pretpostaviti kako će Kalinić neko vrijeme još ostati u Veroni, pomoći im i usput sondirati teren povratka.

Verona Igora Tudora ga koristi povremeno, nekidan je ušao u igru, namjestio pogodak, zaradio i žuti karton.

I sad, prije pauze što je imaju Talijani u prvoligaškoj karavani, preostalo je Veroni da odigra protiv Bologne. Nakon toga iduća im je tek 6. veljače protiv Juventusa u Torinu (Tudor se vraća kući), te imaju dovoljno vremena da preslože kockice svog momčadskog mozaika u posljednjem tjednu prijelaznog roka (kod nas će mercato potrajati do polovice veljače, tako je lani Marko Livaja stigao u Hajduk nakon što se riješio AEK-a oko vrata).

Dakle, treba krenuti u akciju „ja bi doma”... Zna i Verona za želje svoga pričuvnog centarfora, zna i Igor Tudor, a u Hajduku je potajice pripremljen crveni tapet još tamo kad su se Lukša Jakobušić i Nikola Kalinić „dali uhvatiti” na zajedničkom objedu u centru Splita.

Samo treba odmotati klupko pregovora, a to ne ide isti čas, zato se i taktizira.

I nema veze što se sve to može elegantno, bez Verone, riješiti na ljeto, kad mu ugovor istekne u gradu Romea i Julije, šta da se čeka, daj odmah, daj sad, isti čas!

Hoće li Kalinić stići do Šibenika ili do Gorice, sad je najmanje važno, nemojte nas hvatati za utakmicu, ali cijela ta priča koja se grije i spominje, pa rekli bismo mjesecima, ulazi u – pretposljednji čin.

Verona, naime, večeras igra. Nakon toga počinju pregovori o povratku. Nema se šta čekat. Vrime je, ili jesi, ili nisi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2022 01:35