StoryEditor
Hajduklakša ozljeda

Tudor će na jednog od najboljih igrača moći računati uoči generalke s Kijevljanima

Piše Frane Vulas
16. siječnja 2020. - 07:51
Split,151219 Stadion u Poljudu HT Prva HNL - 19. kolo utakmica HNK Hajduk - NK Istra. Na fotografiji: Da Silva Jairo De Macedo.Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Jairo da Silva čini se ipak nije teže ozlijeđen i trebao bi propustiti tek nekoliko dana treninga i iduća dva pripremna susreta Hajduka u Turskoj. Hajdukov Brazilac zamijenjen je nakon nešto manje od pola sata igre u pripremnom ogledu sa švicarskim Grasshoppersima (1:1) odigranom u srijedu.

U pitanju je lakše istegnuće ligamenata koljena. Prema prvim liječničkim prognozama Jairo će preskočiti nekoliko treninga kao i iduća dva pripremna Bijelih u Beleku. Jairo će pauzirati u ogledima protiv mađarskog Honveda sutra i Vardara iz Skoplja koji je planiran za ponedjeljak.

Očekuje se kako bi Jairo mogao biti spreman za posljednji ogled sastava trenera Igora Tudora tijekom boravka u Turskoj, onaj s Dinamom iz Kijeva koji je zakazan 24. siječnja. U prvom dijelu prvenstva Jairo je imao učinak od sedam pogodaka (još jedan je zabio u kupu) i tri asistencije.

Taman nakon što smo ga proglasili Hajdukovcem 2019., igračem Bijelih koji je u prosjeku bio najbolje ocijenjen u našim izvještajima s utakmica, ali i naglasili kako je u cijeloj prošloj godini propustio tek dva službena susreta i to zbog kartona, sustigla ga je u prvom susretu u Novoj godini ozljeda. Srećom, zasad se čini kako je lakše naravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 05:25