StoryEditor
HajdukBBB na sjeveru

Torcidina invazija na Maksimir: Bile će nositi više od 3000 navijača

Piše F.V.
26. svibnja 2019. - 13:00
utakmica_navijaci2-060817.JPG

Za današnji derbi na Maksimiru navijačima Hajduka na dispoziciji je u prodaji do jučer u podne u Splitu bilo tisuću ulaznica koje su sve planule, našle svoje vlasnike. Ulaznice za tribinu jug navijači "bijelih" moći će kupiti i na dan susreta na stadionu u Maksimiru.

Atmosfera u navijačkim krugovima je posebno, dodatno naelektrizirana nakon događanja na ogledu pionirskog finala između Hajduka i Osijeka (2:3), odnosno dočeka dječacima "bijelih" na Poljudu. Torcida je na svojoj facebook stranici objavila video karusela prije susreta protiv Istre 1961 koji se zbog kazne na Poljudu igrao bez navijača kao i navijanja pred stadionom uz pokliče "Oćemo pobjedu", te je pozvala "Svi na Maksimir". Isti slogan mogao se vidjeti ovih dana i po gradu pod Marjanom.

Očekuje se veliki broj pripadnika Torcide u Zagrebu, invazija na Maksimir. Kapacitet južne tribine stadiona u Maksimiru je oko 3900 gledatelja. Procjenjuje se kako bi na derbiju moglo biti negdje oko tri tisuće navijača Hajduka na južnoj tribini.

Dinamo koji slavi novi naslov prvaka je prije desetak dana kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine na kojoj se okupljaju BBB na jednoj domaćoj prvenstvenoj ili kup utakmici, ali se ta kazna ne odnosi na ovaj susret koji je nakon donošenja odluke (na dan susreta Dinamo – Gorica) ostao jedini preostali domaći susret "modrih" ove sezone. Kako se zagrebački klub na tu odluku žalio, a žalba odgađa izvršenje, odnosno o njoj se još nije očitovala Žalbena komisija, ta kazna ne odnosi se na ovu utakmicu nego će se primijeniti na startu iduće sezone. Naravno, ukoliko Žalbena komisija prethodno ne usvoji žalbu i ne "posuši" kaznu.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 07:09