StoryEditor
Hajdukpoljud u 18 sati

Taktika i ljudstvo derbija: nema uopće dvojbe da bi Hajduk trebao nastupiti u identičnom sastavu kao protiv Rijeke

5. svibnja 2021. - 14:55

Nema uopće dvojbe da bi Hajduk trebao nastupiti u identičnom sastavu kao protiv Rijeke, kako bi se reklo – to je najbolja momčad “bijelih”. Čak je i Kačaniklić proigrao. Kad sve pregledaš, tih 11 na ploči i jest najbolji sastav. To kad su u sastavu i Biuk i Ljubičić, pa Umut i Diamantakos, ako se oporave u zadnji tren, mogu sjesti na klupu. Skupa sa Jairom.

Turčinu i Grku možemo se nadati da popune klupu, a sigurno je da u obrani neće konkurirati Dimitrov i Mujakić. To donekle remeti zamisli trenera Hajduka Paola Tramezzanija koji je rekao:

- Primorani smo igrati drugačije u obrani nego inače zbog izostanka mnogih... No, već smo se snašli oko toga.

Pa stopere igraju “samo” Vušković i Simić, dvojica, fali treći. Tako će se preklopiti identične formacije 4 – 2 – 3 – 1 kako ih najavljuju iz oba tabora.

Što se tiče Dinama, “modri” su na korak do nove titule i ne bi trebali mijenjati svoje principe i snagu koja leži u Majeru, Oršiću, Petkoviću... Gvardiolu, Livakoviću.

Opomena Hajduku da Simić ne izlazi visoko na Petkovića ako ga neće nitko otraga zatvorit. Oko se baca i na Oršića koji ulazi slijeva i naginje se na udarac desnom nogom. Toliko smo puta to već vidjeli, a obrana “bijelih” osjetila na svojoj koži.

image
Ilustracija SD

- Posebna je utakmica, vjerujem da možemo izvesti neku bravuru koja bi prevagnula u našu korist – kaže Tramezzani koji ovaj put valjda neće odjenuti Adidas trenerku. U ponedjeljak navečer izjave je dao u regularnom Macronu.

Osim ako mu Adidas nije neka “sretna jaketa”, kojom je svladao Riječane.

Zanimljivo je to kako trener hrabri svoje momke, izjavio im je ljubav:

- Ja sam najsretniji trener na svijetu jer treniram momčad sastavljenu od sjajnih momaka i odličnih profesionalaca!

I to je taktika. Tramezzani ih galvanizira sad kad se lomi konačni plasman. Ujedno je zahvalio i trenerima Akademije koji su profilirali Biuka i Ljubičića, njemu izbor da ih stavi u momčad bio je - lagan i jednostavan. “Mister” vidi da su prava blagodat!

Može trener juniora Marijan Budimir zaboraviti i na Biuka i na Ljubičića, potrebni su prvoj momčadi.

Dosta su ih u Poljudu “sakrivali” u juniorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 17:31