StoryEditor
Hajdukdalmatinski derbi

Sudar dvije trenerske filozofije: Šibenčani su rasterećeni, izborili su ostanak, a Bijelima u utrci za Europom igra samo pobjeda

16. svibnja 2021. - 13:04

Dalmatinski derbi stranog predznaka, dvoboj trenera iz tuđine: domaći Escobar protiv Tramezzanija. 

Može li se najaviti i lepršavi stil Španjolca protiv strogog pragmatičara iz Italije?

Šibenik može biti rasterećen, izborio je ostanak, ali i Talijan na klupi Hajduka nakon kritika da je „bunkeraš” odjednom - stječe simpatije.

Razigranošću Stipe Biuka i Paolo Tramezzani je jači. Sustižu ga pohvale. I on je zaslužan za igru „bijelih” koja je protiv Rijeke, Dinama i Gorice zadovoljila hajdučki puk.

Na krilima napretka i samopouzdanja Hajduk dolazi na Šubićevac po novu pobjedu, nakon četiri mjeseca, da europski snovi potraju.

Podsjetimo, Tramezzani je počeo svoj put baš u Šibeniku, u siječnju, bilo je to tvrdih 1:0 što ih je upisao Tonio Teklić koji se nakon toga baš i nije naigrao. 

Tada je na klupi Šibenika bio Krunoslav Rendulić koji je žalio za prilikama, kasnije je dobio otkaz, premda je radio dobre stvari.

Sad nas u Šibeniku očekuje – otvorena borba, Šibenik se želi dopasti, pokazati adute bez rezultatskog imperativa: je li moguće da Deni Jurić odlazi u Dinamo, nakon što je dvije godine služio Hajduku i trudio se u drugoj momčadi „bijelih” i na posudbi u Solinu?

Šibenik bez Bulata, Hajduku se vraća Simić

Šibeniku nema „požutjelog” Marka Bulata, a oko bacamo na braću Sahiti: Albanca Emira mjerka Hajduk da ga vrati s posudbe, zanimljiv je i Kosovar Suad.

Sad je Hajduk kudikamo stabilniji nego u siječnju kad je dolazio na prstima, u strahu kako će početi „epizoda Tramezzani”. Premda ono što boli i navijače i predsjednika Lukšu Jakobušića (što ponavlja kao refren): „Peti smo bili, peti i ostali”.

Može li se do četvrte pozicije?

Hajduk je na susret protiv Gorice jači za povratak Stefana Simića što mnogo znači da obrana bude sigurna premda je rola Vicka Ševelja u srijedu ocijenjena pozitivnom. U napadu su kockice posložene, Biuk postaje nezamjenljiv dio postave. Biuk i Livaja sad udarni su, pobjednički tandem. slaven alfirević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 01:30