StoryEditorOCM
Hajduksjajna predstava

Stipe, to smo čekali! Junak Bijelih razvalio je bunker Riječana i utabao put do pobjede

Piše Ivan Renić
15. rujna 2022. - 10:47

Evo nam Stipe Biuka!

Najveći Hajdukov talent junak je Poljuda. Prvim pogotkom na utakmici riješio je jadranski derbi. Bio je to dvoboj velikih rivala, ali derbi neuobičajen s obzirom na to da je Rijeka na Poljud došla kao posljednjeplasirana ekipa lige. Jasno je bilo koliki je to značilo pritisak. Derbi koji pobijediti – moraš! Jer kakav ćeš dojam ostaviti ne dobiješ li zadnju momčad prvenstva?

Dugo se Hajduk mučio, a onda je Stipe Biuk odlučio. Kao da je rekao: sad je dosta! Uzeo je loptu na lijevoj strani, spretno i sretno provukao se kraj nekoliko riječkih braniča i onda sjajno plasiranim udarcem matirao Labrovića. Ma da bi čovjek riječi rekao...

To želimo od Biuka. To nam je i toliko već puta pokazao da zna. To je forte talentiranog Solinjanina. Lopta mu se lijepi za nogu, sluša ga. I mirnoća u završnici. Nedostajalo mu je mrvicu toga u prvom dijelu kada je promašio sa sedam metara veliku priliku za vodstvo.

Međutim, iskupio se u velikom stilu u drugom dijelu. Baš pravi „biukovski” gol. Stipe sve znaš, a sad toga oćemo još, još i još. Gol je to koji je zapalio atmosferu na Poljudu koja je i do tada tinjala, nije se gasila. Vjerovali su navijači da Bijeli “imaju” Rijeku koja na Polkjudu već neko vrijeme nije bauk.

Načeo je Biuk Labrovićevu mrežu i bilo je jasno kako Rijeka ni do kraja neće proći lišo. Zreli su bili za još koji gol. A to su i dobili. Deset minuta nakon vodstva Marko Livaja je poslužio Nikolu Kalinića koji je pogodio za 2:0. No, titulu junaka ipak smo uručili Biuku. Prvi je prvi, najvažniji. Odredio je tako do kraja smjer utakmice i nova tri boda na kontu Bijelih, prva tri pod Mislavom Karoglanom za kormilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2022 11:59