StoryEditor
Hajdukjači od korone

Redovna skupština udruge Naš Hajduk: servisirane sve obveze oko otkupa dionica, otvaranje Tematskog parka na čekanju

10. srpnja 2020. - 22:53
Duje Klarić/Ilustracija Hanza media

U dvorani splitskog FESB-a održana je redovna skupštine udruge „Naš Hajduk”, prva ovogodišnja.

Prezentirani su članovima i od njih prihvaćeni izvještaj o radu Udruge za 2019. godinu, polugodišnji izvještaj za ovu godinu, financijski izvještaj za prošlu i projekcije i planovi za ovu godinu.

I „Naš Hajduk” borio se i bori se s posljedicama koronavirusa i u toj utakmici zasad jako dobro stoji na terenu. U moru projekata od završetka tematskog parka do knjige i filma, brojki, planova... izdvojimo kako je Udruga u prošloj godini imala 31215 članova, a u ovoj se planira oko 30000 (trenutni broj je 24000). U sklopu projekta otkupa dionica „Za sva vrimena” lani je uprihodovano 3,6 milijuna kuna te je Tommyju uplaćena rata od 3,5 milijuna, ukupno dosad već 13 milijuna.

Ukupni prihodi u 2019. bili su 6,6 milijuna kn, od članarina 2,5 milijuna, donacija 3,6 milijuna kuna, te prihodi od EU sredstava za projekt 0,43 milijuna kuna. Za 2020. godinu očekuju se prihodi manji za 0,66 milijuna kuna. Tematski park je završen, ali je to zbog koronavirusa odgođeno otvaranje.

Natječajem je izabran novi voditelj odjela za članstvo Teo Prkić, a umjesto starog predsjednika Torcide Željka Mamića, u Upravnom odboru Udruge odlukom skupštine od jučer sjedi novi prvi čovjek Torcide Ante Bakalić.

- Od prvog dana sam tu i svakim danom sve više vjerujem u ovaj projekt. Mi smo jedno tijelo, imamo zajedničke ciljeve. Završio sam Ekonomski fakultet, tako da mogu pratiti sva izvješća i projekte. Da još nešto razjasnimo kad sam već tu. Živim u Igranima, blizu Tučepi. Ne bi me izabrali za predsjednika da nekome držim leđa – najveći pljesak i dosta smijeha izazvao je Bakalić, aludirajući na predsjednika Hajduka Marina Brbića koji je iz Tučepa.

Najavljena je i Ćakula s NO-om i vodstvom Hajduka za 31. srpnja.

- Malo zaostajemo za prošlogodišnjim prolaznim vremenom po pitanju broja članstva, bilo je jako dobro u prva tri mjeseca sve do pojave koronavirusa. Vjerujemo da će s novom sezonom i smanjivanjem opasnosti od covida-19 brojke opet rasti - rekao je član UO-a Udruge Ante Krnić.

- Uspješno smo servisirali smo obvezu prema Tommyju u 2019., vjerujem da će tako biti i u 2020. godini. Međutim, nema opuštanja. Još nemamo datum otvaranja tematskog parka, ali zasad je ideja da to bude nešto slično Pjaci, fešta koju ćemo svi pamtiti - najavio je voditelj projekta otkupa dionica Tomislav Mikulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 09:42