StoryEditorOCM
Hajduksvuda pođi, kući dođi

Povijest Hajdukovih priprema: Bijeli su 1998. zimovali u Čileu, dobacili su se i do Hong Konga, a najbolje je bilo u Marbelli...

7. siječnja 2022. - 07:45
Marko Livaja je u siječnju 2010. bio na pripremama Hajduka u španjolskoj Marbelli, evo ga na utakmici kontra Malage. Tko je tada mogao znati da će godinama poslije Split tresti ‘livajomanija’Vladimir Dugandžić/Cropix

Pripreme su stvar potrebe, ali i – prestiža, činjenica ili pokazatelj da klub raste, da „piza”, da je kurentan, da putuje na razne bjelosvjetske destinacije i igra značajne utakmice, na primjer s – Ajaxom! 

E to je trebala biti prava vijest.

Pamtimo 2010., 12 godina je prošlo, sportski direktor Ivica Šurjak je rekao „e, ove godine nećemo u Tursku, treba nam nešto bolje”!

Talijanski trener tada u Hajduku Edoardo Reja generirao je ideju da se Hajduk priprema u Marbelli i svi svjedoci vremena posljednjih dvadesetak godina složit će se da su to bile - najbolje pripreme.

I zbog rada Edyja Reje i Gigija Febbrarija, ali i zbog luksuzne destinacije, uvjeta, otići u Marbellu bilo je nešto posebno, kad se već događalo da u Tursku ide – svatko.

Svaka čast Antalyji, tamo ne f...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:15