StoryEditorOCM
Hajdukveličanstvena večer

Ponosni predsjednik Jakobušić: Hajduk je ispisao povijest, pozivam sve navijače da dođu na finale

Piše Ivan Renić
21. travnja 2023. - 21:09

Predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić je pucao od ponosa nakon plasmana juniora ‘bijelih‘ u finale Lige prvaka. To je jedan od najvećih uspjeha u povijesti kluba.

- Čestitam igračima, stručnom stožeru, ali i cijelom klubu. Hvala navijačima. Ovo nije samo pobjeda Hajduka, nego i cijelog hrvatskog nogometa, ispisali smo povijest, najveći uspjeh hrvatskog nogometa u juniorskoj konkurenciji. I Hajduk ju je ispisao. Bio je s nama i Mario Pašalić, svi smo osjetili ponos, ne može nitko ostati ravnodušan – rekao je prvi čovjek kluba.

Tražio je Jakobušić s Hajdukom iskorak u Europi, a dobio ga je od juniora.

- Klub nisu samo juniori. Sada smo baš pričali o kadetima, možemo li ih poći pogledati u nedjelju jer mogu postati prvaci. Klub je slojevit. Nisu samo juniori Hajduk, ali su nam pokazali kako to treba izgledati, malo su sve ubrzali. Seniori su uvijek nositelji, predvodnici svega. Nedostaje nam taj dio sa seniorima. Pozivam sve navijače da dođu ponedjeljak, da svima pokažemo pravi Hajduk, i na tribinama. Momci će na terenu to sigurno napraviti. Jedan je rekao finala se ne igraju, finala se pobjeđuju – rekao je Jakobušić.

Kada je tek došao Jakobušić je imao po mnogima previsoko postavljene ciljeve. Sada se pokazuje kako i nije baš pričao u prazno. Mogu li nešto seniori naučiti od juniora?

- Mi smo kao jedno. Očigledno nam kod seniora treba malo duži proces. Ovdje imamo kod juniora jedan proces koji se događa, energiju koja je jako bitna što se onda pretoči u rezultat. Atmosfera stvara rezultat, rezultat atmosferu. Nadam se da ćemo to vrlo brzo napraviti i sa seniorima – vjeruje Jakobušić.

Opet su navijači s tribina skandirali ‘ovo je Hajduk‘, baš kao i u Dortmundu?

- Krivo mi je malo, mislim da je Hajduk sve to skupa, ali mi je drago da juniori dobivaju takvu podršku. Nije lako doći iz juniora u seniore. Iz prošlogodišnjeg pobjednika Benfice samo su trojica zasad uspjela u seniorskom nogometu. Drago mi je, ali volio bih da se to odnosi i na seniore. Sada slijedi Varaždin, imamo i kadete, a onda se u ponedjeljak opet vidimo tu – rekao je Jakobušić.

Ljudi iz UEFA-e su se čudili broju hrvatskih navijača, novinara. Koliko to diže renome Hajduka?

- Sve pritiske koje imamo, imamo iz svoje navijače baze. Ako imate kao mi lani 90 tisuća članova svi oni pokazuju direktnu emociju. Kada se zna koliko sve skupa imamo navijača to stvara i obvezu, stvara euforiju. Zato jesu razočaranja velika kada se ne uspije, kada mislite da nam malo fali. Znate onu izreku našeg bivšeg kapetana Milovića da mi uvijek ..... Ako mi u finalu ne uspijemo opet bi ta rečenica trebala biti točna, ali nije, ne događa se to. Mi smo spremni dosta sve skupa omalovažavati, ali činjenica je da nam za pravu stvar fale seniori. To čini klub bitnim, nadam se da ćemo i to brzo biti – poželio je Jakobušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 12:27