StoryEditor
Hajdukbod puno ili bod malo

(O)cjenik: pogledajte tko je zadovoljio, a tko ostao dužan u Jadranskom derbiju...

Piše Vedran Babić
1. travnja 2018. - 16:28
dk_hajduk_rijeka76-310318

Je li nam bod u Jadranskom derbiju malo, ili dovoljno. Svakome po volji, no pogledajmo kako je to viđeno iz novinarske lože.

KARLO LETICA (6) - Za gol nije kriv, no ovaj put nije bilo njegovih herojskih obrana. Ostatak posla odradio solidno.

JOSIP JURANOVIĆ (6) - Lakše izašao na kraj s Heberom nego Acostyjem, nije mu bilo jednostavno protiv njih. Pamtimo kako je u prvom dijelu u pravi trenutak presjekao dodavanje baš Acostyja prema Heberu, bila je to opasna situacija za Hajduk. U napadu bez većeg učinka.

ZORAN NIŽIĆ (7) - Premda umoran od iscrpljujućeg putovanja u SAD, odigrao kapetanski i gotovo bez pogreške. Siguran u duelima, kako na tlu, tako i u zraku. Odlična partija.

ARDIAN ISMAJLI (6) (do 46.) - Već u osmoj minuti „požutio", kasnije bio i blizu druge opomene, pa ga je Kopić u poluvremenu izvadio. Solidan do tog trenutka.

BORJA LOPEZ (6) - Igrom slučaja našao se na neuobičajenoj poziciji lijevog beka i pokazao se korektnim. Tek jednom „ispao" kad ga je Acosty pretrčao.

SAVVAS GENTSOGLOU (6) - U drugom dijelu spustio se na poziciju stopera i nije zatvorio Acostyjev pas prema Pavičiću kod pogotka Rijeke. No bilo je i dobrih intervencija.

MARIO TIČINOVIĆ (5,5) (do 63.) - Nešto bolji u obrambenom dijelu nego u napadačkom gdje je bio vrlo rezerviran. Tek mora dohvatiti pravu formu.

JOSIP RADOŠEVIĆ (6,5) - Osvojio dosta lopti u borbi na sredini terena s Bradarićem i Grahovcem na drugoj strani. U drugom dijelu povučeniji nakon izlaska Ismajlija.

MIJO CAKTAŠ (7) - Još se uvijek traži, no pogodak ipak popravlja dojam. Mogao je zabiti i drugi, za pobjedu, no Sluga je sjajno reagirao u nadoknadi. Da Mijo može pokazati bolju igru - može. I mora.

ADAM GYURCSO (6,5) (do 79.) - Živahan, iznudio jedanaesterac iz kojeg je Hajduk poravnao. Njegov je ubačaj stvorio šansu Nižića u otvaranju utakmice, a jednom je i opasno testirao Slugu udarcem iz daljine.

AHMED SAID (6) - Težak za čuvanje riječkim stoperima, željan igre i dokazivanja da može na svojim plećima iznijeti Hajdukovu ofenzivu, no nije ga išlo.

TOMA BAŠIĆ (6) (od 46.) - Usplahiren po ulasku u igru, nakon što je Hajduk primio gol. Njegova izgubljena lopta umalo je dovela do 0:2. Kasnije su njegovi centaršutevi stvarali puno problema gostima.

FRANKO KOVAČEVIĆ (6) (od 63.) - Mogao je postati junak u 75. minuti, no Sluga mu je fantastično obranio udarac s pet metara. Još čeka na prvijenac u natjecateljskim utakmicama.

MARKO FUTACS (-) (od 79.) - Bez ocjene, ali najvažnije je da se vratio nakon teške ozljede i duge pauze.

ŽELJKO KOPIĆ (6,5) - Imao je puno problema pri stvaranju sastava, a onda je zbog ranog kartona Ismajlija morao raditi dodatne rošade. S obzirom na sve to, bod je dobar, premda je Hajduk mogao uzeti i sva tri boda.

#HAJDUK#RIJEKA#OCJENE

Izdvojeno

06. srpanj 2020 04:55