StoryEditor
Hajdukzablistao

Navijački puk bacio je u euforiju: Hajduk u Biuku dobiva novog velikana

14. svibnja 2021. - 10:26
Duje Klarić/Cropix

Stipe Biuk iznova, a tek smo počeli pisati o darovitom mladiću, junioru koji je zablistao u prvom sastavu Hajduka toliko da se svi pitaju ‘gdje su ga dosad sakrivali’ i ‘šta ranije nisu stavljali u momčad bile tiće’...

Lakonski je odgovor: a nije svatko Stipe Biuk...

Lako je stavljati juniore, pitanje je koliki su im dometi...

Biuka su možda mogli staviti u prvu momčad koju utakmicu prije, ali ne pretjerano ranije. Jer, Biuk tek stasava, tek je u siječnju produžio ugovor.

Kad su to „bijeli” obavili u danima priprema u Postirama, pao im je kamen sa srca. Tada nitko nije imao jasnu predodžbu značaja i veličine Biukova talenta, čekali smo ga da nastupi.

Padaju usporedbe

Danas, nakon nove sjajne predstave mladića ostaje da se upitamo čiju smo tu reinkarnaciju gledali? Da posežemo u davna doba lijevog krila Šurjaka ili još dublje u povijest?

Tijekom utakmice protiv Gorice stigla nam je poruka dugogodišnjeg urednika sportske redakcije i poznatog novinara Ive Jurišića. Već u mirovini neko vrijeme, uvijek odmjereni gospodin, napisao nam je, oduševljen:

- Ovakve driblinge, kao Biuk, izvodio je legendarni Vukas. Odavna nisam ovako uživao!

Doista je to bilo nešto posebno, a mi koji nismo imali tu sreću i privilegiju da gledamo Bajdu, pa da nas na njega asocira, tražili smo koga to Biuk nosi u sebi, čije naslijeđe? Po lijevom krilu posljednjih dekada ordinirali su Zlatko Vujović kao izrazito brz i golgeter, robusni Alen Bokšić često se držao slijeva, a da ne govorimo da je to strana gdje je oduševljavao Milan Miki Rapaić.

Jedno je sigurno, Hajduk u Biuku dobija novog velikana!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 05:54