Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hajdukkomentar

Naša dica su naše blago, to i u Hajduku znaju: od Bradarića se moglo više zaraditi nego od svih stranaca ukupno

Piše Frane Vulas
5. siječnja 2019. - 17:29

Nakon samo devet odigranih utakmica Domagoja Bradarića, Lille je navodno bio spreman za dragulja “bijelih” iskrcati tri milijuna eura. Tek malo više od stotinjak dana je prvotimac, u U19 i U21 reprezentacijama nema nastupa u kvalifikacijama, a već je mogao preseliti u inozemstvo i Hajduku donijeti odštetu.

Iznos nije nipošto zanemariv, pogotovo s obzirom na aktualnu financijsku situaciju. Bez obzira što je potpisnik ovih redaka uvjeren da Bradarić talentom vrijedi mnogo više i da mu cijena uz adekvatan napredak u klubu može samo rasti, za što i ne treba biti vidovit.

Ova ponuda samo potvrđuje staro, nepisano pravilo. Hajduk gotovo uvijek najviše profitira od svoje djece, igrača poniklih iz vlastitog pogona. Financijski, ali što je najvažnije i na terenu.

Najveće transfere Hajduk je zadnjih godina radio sa svojom dicom, od Vlašića, preko Pašalića, Radoševića, Letice, Kalinića, Balića... A mogao je u to društvo ući i Bradarić poslije samo 598 minuta seniorskog nogometa! 

A uz njih i od talentiranih mladih igrača dovedenih sa strane, iz Hrvatske i susjedstva, od Kranjčara, preko Ibričića do Tome Bašića. Najmanje je Hajduk dobio od stranaca.

Koji kvalitetom gotovo u pravilu nisu bili neka razina ili su pak stizali dvojbenog zdravstvenog stanja, pa i igračkih motiva (još ponešto zaraditi), na zalazu karijera... Čast iznimkama. 

Hajduku su se, onako na prvu, kao pogoci pokazali Kouassi, Ohandza. Eh, da ih je bar bilo više. Sutra ćemo vjerojatno tako govoriti i za Barryja.

Ali više je Hajduk mogao zaraditi od devet utakmica Bradarića, nego što je ukupno zaradio od Savvasa, nekoć čak i prvog strijelca lige Futacsa, Almeide (nitko nije ni očekivao profit, ali plaću nije opravdao), Carbonierija... ili što će sutra od Filipa, Memolle, pa i aktualnog najboljeg strijelca kluba Saida.

Da ne ulazimo u dublje priče o nekim drugim poljudskim “duhovima” iz novije prošlosti, od Abdukholikova do Maganta. Bilo ih je... Naša dica, naša priča. 

#HAJDUK#DOMAGOJ BRADARIć

Izdvojeno