StoryEditor
Hajdukoptimističan pred derbi

'Naš cilj je pobjeda protiv Dinama': stoper Bijelih rekao što misli o postrojavanju pred navijačima, a osvrnuo se i na svoje prijateljstvo s Petkovićem

Piše Slaven Alfirević
19. studenog 2019. - 22:09

Petko, zaustavit ću te... izvukli smo naslov u kolovozu, uoči derbija Hajduka i Dinama u Poljudu. I bi tako. Hajduk je svladao Dinamo sa 1:0 u najvrjednijoj pobjedi ove sezone, a u dvoboju prijatelja Stefan Simić je nadvladao Bruna Petkovića.

Sad se revanš priprema, protiv Petka u petak, a Simić, Hajdukov stoper i češki Bračanin (obitelj ima kuću u Pragu i Supetru), opet je junak najavne storije iz Poljuda.

- Zadnji put smo pogodili, a nećemo valjda opet pričati o Petkoviću?! Ne treba svaki put. Prijatelji smo odavna, iz Italije, a u 90 minuta smo suparnici, to se zna.

Kažu u Zagrebu da je Petko igrač za Barcelonu?

- On je moj prijatelj, bili smo zajedno u Vareseu i imali svoje snove. Sad igra za Dinamo. Na suprotnim smo stranama. Sve znamo o Petkoviću i bit će velika borba. Ne, nije me iznenadio njegov napredak, možda za vas jest anonimac koji je stigao nepoznat i napravio korak od sedam milja, međutim mene nije iznenadio.

A kako vi stojite sa svojim snovima, jeste li napredovali?

- Napredovao sam sigurno, čim u Hajduku igram u kontinuitetu. to je bilo bitno i jako sam zadovoljan. Lani nisam odigrao ništa. Trebam još poraditi na sebi. I hoću.

Bili ste, pa sad opet niste bili pozvani u reprezentaciju Češke?

- Imao sam problema s pubičnom kosti, zato nisam igrao protiv Gorice, pa me preskočio poziv za Češku. Izliječio sam se. Na meni je da budem zdrav i spreman. Tako bih volio nastupit na Euru i dat ću sve od sebe da se nametnem.

Ajmo mi na Hajduk, kako će bit u Maksimiru? Dinamu fale Ademi i Gavranović, a vama Jairo, možda i Nejašmić?

- Mogu reći za nas, a to je da ćemo nastojati pronaći adekvatne zamjene. Sigurno je jedno, da s pobjedničkim duhom idemo u Maksimir.

Optimistično, a u gostima niste pobijedili tri duga, gladna mjeseca?

- Idemo na pobjedu, tako se pripremamo. I to bez dodatka, na pobjedu, pa što bude. Nego čisto na pobjedu!

Otkud optimizam?

- Pa zato jer se mijenjamo nabolje, napredujemo. Vrijeme je za bodove u gostima. Sve više smo ekipa u svlačionici i izvan nje.

Gdje vidite šansu Hajduka?

- U našoj želji, zajedništvu. Obrana nam počinje od napada, a napad od obrane! Igramo svi za jednog, to je snaga.

Dinamo se oštri, želi revanš za poraz u Splitu koji ga peče. Jeste gledali kako su šamarali Rijeku, demonstraciju sile sa 5:0 na Rujevici?

- Vidio sam sažetke i ne znam što bih vam rekao o tome. Mi se pripremamo i za Dinamov presing i za njihove adute. Oprostite, ali neću otkrivati što to pripremamo za Maksimir. Imamo način kako ih nadmudriti i othrvati se njihovu presingu.

Biste li potpisali osvajanje četiri boda iz iduće dvije utakmice, Dinamo, pa Rijeka u Poljudu?

- Unaprijed me ne bi zadovoljilo, jer želimo obje pobjede. A nikad ne znaš kako će ići utakmica, dogodi se svašta...

Ako izgubite, Dinamo može pobjeći na sedam bodova, s utakmicom manje?

- A nemojte tako. O tome ćemo poslije. Vidjet ćete što sve možemo.

Kako podnosite pritisak?

- Pritisak je za mene normalna pojava, jer igramo u klubu koji se bori za vrh. Ja sam došao ovdje da pobjeđujem i sasvim razumijem navijače. Kad se ne pobijedi, ja prvi nisam zadovoljan.

Je li realno ići na pobjedu protiv Dinama?

- To je naš cilj. Jasno je da je Dinamo kvalitetan, ali i mi smo. Ne kažem da ćemo im dati tri gola, ali... Jedino mi smeta što smo u zadnje tri utakmice primili šest golova, dvije po susretu, to je puno i moramo se popravit. Ljubić? Imamo čvrstoću s njim i dobro se nadopunjujemo – pričao je Simić.

O postrojavanju pred navijačima

Je li vam zasmetalo postrojavanje pred navijačima u Velikoj Gorici?

- Doživio sam takvo što i u Vareseu. Nije neobično. Izgubili smo dvaput u tri dana od Gorice, to nije dobro. Navijači su imali nešto za reći, saslušali smo ih i nastojali promijeniti se nabolje već u idućoj utakmici. Dobili smo Osijek 3:2.

HNL je fizička, snažna liga

Kakva vam se HNL čini sad kad ste se već udomaćili?

- Dosta fizička, snažna liga. Ima puno iskusnih napadača, Slaven, Osijek... I nema ekipe da je slaba i kluba protiv kojega bi mogao napraviti "turnover" (poslati zamjene u vatru, op. a.). Protiv Hajduka se svi žele dokazati i uvijek su puni stadioni, što je znak da vrijedimo. Uz ljubav naših navijača koji nas svuda prate, što mi se strašno sviđa.

Simić i Petković zajedno u Italiji

Bruno Petković je postao bombarder Dinama i reprezentacije, a Stefan Simić je obrambeni oslonac Hajduka. Tko bi rekao kakav ih međusobni sudar čeka nakon što su sezonu 2014/15 proveli zajedno, u talijanskom Vareseu.

 

#HAJDUK#STEFAN SIMIć

Izdvojeno