StoryEditor
Hajduktrude se, ali ...

Nakon što nisu probili šibensku Maginot-liniju Bijeli ispraćeni uvredama s travnjaka: Skinite dresove, vi niste Hajduk

18. listopada 2020. - 21:45
Vojko Bašić/Cropix

Vi niste Hajduk, vi niste Hajduk - orilo se s tribina, s epicentrom na sjeveru. Zaokruženo i prije i kasnije s pokličom:

- Igrajte pi...ce, igrajte ... - shvatili ste, stavljali mi č ili ne...

E sad, da ovo nije momčad za pravog Hajduka, to nije novost, a da se baš nisu trudili, to je više onako navijačka metafora. Trudili su se, nego ne znaju, nisu imali pojma.

- Skinite dresove, skinite dresove – tražili su navijači, a momčad Hajduka je pokunjena otišla u svlačionicu, nije skinila dresove.

- Je... vam mater, ... vam mater.

Teški trenuci za „bijele”.

Pokušavali su, vrtili se oko Rendulićeve Maginot-linije kao mačak oko vruće kaše, centrirali, nabacivali, probali duplim pasom kroz minsko polje proći, ali nije išlo. Jednom, dvaput, stoput. Ni kad je ušao Mehmet Umut Nayir, sa posebnim opisom posla da bude diverzant za rušenje protivničke obrane.

Dapače, ušančeni duboko u formaciji s petoricom otraga, igrači iz Šibenika su opasno prijetili čestim kontrama, trebalo je bit na oprezu, Asprem Prince je još pogodio i okvir vrata.

Emir je unio nemir u redove Hajduka, jedini strijelac Sahiti, igrač kojega je otkrio Hajduk, pa ga usmjerio, posudio Šibeniku presudio je u dalmatinskom derbiju.

Je li moguće da je Hajduk toliko slab i da je toliko važan Stanko Jurić?

Njega smo, sjetit ćete se, apostrofirali u nekoliko prigoda i rekli bismo, čim izađe Jurić iz srca igre, kao stražnji vezni ispred zadnje linije, Hajduk više nije dobar. Bilo je tako u Istanbulu, bilo je tako u Velikoj Gorici.

I sad je Hajduk morao protiv Šibenika igrati od početka bez svoga Stanka, jer je ozlijeđen i ima kartone. I to više nije bilo to. Ni Čuić, ni Atanasov koji su nastupili na toj poziciji nisu dali pravi doprinos.

Mijo je bio smočena baruta, Šibenik je odolio svim napadima „bijelih”. A Hajduk jalov, nikakav i onda je uslijedila provala negodovanja i psovki s tribina.

Treba čestitati Šibeniku na dobroj igri, mudroj taktici, to što ovo „nije Hajduk”, kako skandira Torcida dok sričemo ove retke, ne umanjuje svu zasluženost pobjede dalmatinskog susjeda i povratnika u društvo prvoligaša.

Ovo je treća pobjeda Šibenika u Poljudu otkako je HNL-a, samim time je i povijesna. Kao i svaki put kad se Šibeniku zalomi da slavi kod Hajduka. Jednom u deset godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 21:52