StoryEditor
HajdukPrvi radni dan

Nadzornim odborom Hajduka drmaju sociolozi: čak su trojica 'društvenjaka' među sedmoricom izabranih članova

17. prosinca 2018. - 11:33
nadzorni_odbor6-241118

U iduće četiri godine Hajduk bi trebali nadzirati Benjamin Perasović, Denis Alajbeg, Nino Martinić, Krešimir Krolo, Sergije Popović, Marko Mustapić i Tin Laušić. Ukoliko mandate odrade do kraja, što je prvo što im treba poželjeti. To bi značilo da neće biti velikih turbulencija, razmimoilaženja.

Bez obzira što je ovaj demokratski model mogućnost ogledanja raznih mišljenja i pogleda, prethodni saziv NO-a pa stoga i klub nagazila su prevelika razmimoilaženja nadzornika.

Prvo raskol kada je u proljeće 2016. smijenjen pola godine ranije ponovno izabrani predsjednik Uprave Marin Brbić, a s kojim je između ostalih otišao i predsjednik NO-a Ljubo Pavasović Visković. A zatim i oba člana NO-a koja nisu birana demokratskim izborima Zoran Mamić i Jako Andabak. Zbog nemogućnosti pronalaska zajedničkog jezika otišao je potom i Guste Santini. A onda je do kraja puklo u NO-u ovog proljeća nakon afere gostoprimstva sucima i smjene predsjednika Uprave Ivana Kosa. Iako je pucalo već dugo, dugo. Posljedice svega se najviše osjećaju ove debakl sezone.

Kako s obzirom na ovu povijest bolesti, poremećene odnose onda gledati na to da su među novoizabranom sedmoricom čak trojica – sociologa!?!

Protekli sazivi NO-a često su bili označeni kao zagrebački. I ovaj ima najviše osoba s prebivalištem u Zagrebu, trojicu, jednog iz Zaprešića, dvojicu iz Zadra i jednog iz Splita. No, mahom su svi rođeni ili porijeklom iz Dalmacije. A to što nam je država takva da svatko tko strši ili je dovoljno ambiciozan i nije klimoglavac sreću najčešće mora tražiti u glavnom gradu ili su mu alternativa Dublin ili Berlin je drugi par postola i mnogo seriozniji problem.

Zbog subotnjih izbora za NO dijelom je taj dan u drugi plan pao čak i nedjeljni derbi Hajduka i Dinama u Maksimiru. Naravno, i zbog katastrofalnih rezultata i igara "bijelih". Sve to govori kako nove nadzornike čeka veliki posao.

Kada budu potvrđeni i uđu u žrvanj. Skupština Hajduka je zakazana u četvrtak 20. prosinca s početkom u 12 sati na Poljudu. Na toj skupštini razriješit će se dosadašnji i potvrditi novoizabrani NO koji će potom krenuti s radom, na konstituirajućoj sjednici odrediti predsjednika i dopredsjednika. A nakon stabilnosti NO-a, sedmorci treba poželjeti da prije svega daju svoj obol u izgradnji Hajdukovog sustava, stabilnosti upravljanja klubom na svim razinama i strpljenje navijača.

Rezultat? Onda će na stabilnim temeljima tek rezultat doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 23:41