StoryEditor
Hajduktransferi

Na obje strane bili su idoli navijača: dva su kluba unatoč napetostima često mjenjale najbolje igrače

31. ožujka 2018. - 18:02
sharbini_hajduk2-130809

Mnogo je igrača i trenera zdušno branilo boje oba kluba, rivalstvo im nije smetalo da igraju srčano i budu omiljeni na obje strane.

1986. – Hajduk "oteo" Nenad Gračana

Bio je najbolji igrač Jugoslavije koja se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo u Meksiko, ali je za njim bila prava potraga najvećih. Doktor s Kantride odabrao je Hajduk, što je bilo ulje na vatru ionako gorućih odnosa dvaju klubova i njihovih navijačkih skupina. Sudbina je htjela da u prvom službenom nastupu Hajduk nastupi baš u Rijeci, na Kantridi, Gračan je u 12. minuti stigao zabiti za vodstvo Hajduka, a sredinom prvog dijela u startu Mladenovića Gračanu je - slomljena noga...

2009. - braća Sharbini spasila Rijeku

Dragulj talenta Anas i tri godine mu stariji brat centarfor Ahmad u najskupljem ulaznom transferu u Hajduk koštali su tog ljeta 2,7 milijuna eura, što je Rijeku tog ljeta spasilo od neimaštine koja im je prijetila stečajom. S braćom Sharbini Hajduk je pucao na trofeje, osvojio je Kup 2010. i ušao u skupinu Europske lige, ali je ukupno očekivao mnogo više.

2015. - Bradarić, Hajduk (pro)dao kapetana Rijeci

Filip Bradarić posljednji je u nizu značajnih transfera kojih je bilo mnogo, izvukli smo tek tri upečatljiva doživljaja. Bradarić je u zimu, nakon odrađenih priprema s Hajdukom u Rovinju za cca 600.000 eura otišao u Rijeku što je bio financijski spas za posrnulog Hajduka. Filipa, kasnijeg reprezentativca i kapetana Rijeke u Poljudu ionako nisu pretjerano cijenili nudeći mu "tanak" ugovor.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 20:26